USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Благословляю виконавців і замовників»: антикорупціонер Шабунін показав, що залишилося від його будинку

24 Липня 2020 11:31
Голова правління та співзасновник «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін заявив, що його будинок підпалили. І хоча минулося без жертв, для життя оселя непридатна.

Як відомо, дім активіста на вулиці Ентузіастів у Києві горів у ніч на 23 липня.

Зі слів Віталія Шабуніна, сусідка почула вибух та побачила, як спалахнув вхід. Активіст переконаний, що його будинок підпалили, оскільки два тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі з’єднання.

«Ніхто не постраждав: нас з дітьми не було, а батьки встигли вибігти», – написав антикорупціонер у Facebook.

«Всередині будинку усе ще гірше, ніж зовні. Для життя він непридатний. Будинок не застраховано. Банально руки не дійшли», – зауважив він.
Поліція зареєструвала провадження щодо умисного пошкодження майна шляхом підпалу (ст. 194 ч. 2 ККУ).

«Я не погоджуюся з такою кваліфікацією. Підпал вночі будинку, в якому сплять люди, – це не про пошкодження майна. Слава Богу, що сусідка не спала о 2:30 ночі, що дітей не було в домі, що батько вчасно перекрив подачу газу в дім. Все могло закінчитися набагато гірше», – вважає Віталій Шабунін і наголошує на неспроможності влади захистити громадських діячів.
«Як християнин благословляю виконавців і замовників. Останнім дякую за мотивацію працювати ще більше», – написав активіст.

Співзасновниця «Центру протидії корупції» Дарія Каленюк заявила, що на місці пожежі у будинку Віталія Шабуніна знайшли залишки вибухівки. Проте у поліції цю інформацію заперечили.
Низка міжнародних організацій засудили підпал будинку Віталія Шабуніна, а президент Володимир Зеленський зазначив, що «кожен такий випадок кидає тінь на репутацію нашої держави, на наші нові інститути влади й особливо на наші правоохоронні органи». Відтак він чекає, що правоохоронці швидко з’ясують, чому це трапилося, й поставлять усі крапки над «і».
Як відомо, у 2006 році Віталій Шабунін став депутатом Рівненської міської ради. У 2014 році балотувався до Верховної Ради під п’ятим номером у списку партії «Громадянська позиція».

У 2012 році Віталій Шабунін створив «Центр протидії корупції та очолив його. Ця організація займається виявленням схем під час закупівлі ліків, контролем над держзакупівлями в цілому, розробкою законопроєктів для протидії корупції. Центр ініціював розгляд законів про Національне антикорупційне бюро України, про створення відкритого держреєстру бенефіціарних власників юридичних осіб та відкриття доступу до реєстрів майна.

Представники організації і сам Віталій Шабунін критикували президента Петра Порошенка і членів його партії, президента Володимира Зеленського і його оточення.

Головним джерелом фінансування «Центру протидії корупції» є уряд США. Опоненти неодноразово дорікали Віталію Шабуніну високою зарплатнею і придбанням будинку під Києвом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 24 Липня 2020 12:55
Ну при Порошенкові його не палили, як і нікого іншого. А зараз і палять і труни присилають.
Луч Показати IP 24 Липня 2020 13:54
Звичайний будинок )
Народна прокуратура Показати IP 24 Липня 2020 21:36
Нічого, для нього "боротьба з корупцією" стала дуже прибуткровим бізнесом, ще трохи поцупить грошей, які США виділять для його "Центру..." і все відновить. Це хитрожопе брехливе створіння аж піною бризкає на тих чиновників, на яких вказують його хазяї з Аамерики, але з усіх боків облизує свого друга-корупціонера Ситника, попри те, що стосовно останнього є рішення судів усіх рівнів, які підтвердили вчинення ним корупційного правопорушення.
qwe ewq до Народна прокуратура Показати IP 25 Липня 2020 11:11
чукча москальська закрий своє мокшанське рило і не смерди тут бидлюк.
Alex Показати IP 25 Липня 2020 10:39
Будинок горів зовні, горіще, дах. В середині немає кіптяви на стінах. Якщо був вибух, то це не обов'язково вибухівка: бензин, наприклад.
Анонім Показати IP 25 Липня 2020 12:02
Ти, qwe ewq, довбо..б або така ж брехлива жадібна наволоч, як і твій шабунін

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus