USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Дубінський розповів, як «грантоїди» розкрадають кошти міжнародної допомоги

12 Лютого 2020 11:18
Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський розповів про 143 млн доларів міжнародної допомоги, які були розкрадені.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Коли наступного разу Шабунін і Ко будуть щось скиглити про боротьбу з корупцією і «чесного розкрадача сосисок Ситника», - покажіть їм цей список.

143 млн. доларів міжнародної допомоги, які були розкрадені через ГО Всеукраїнська організація Люди живуть з ВІЛ.

Саме з неї годувалися Шабунін і Ко через свого друга і партнера Дмитра Шерембея - співзасновника Центру протидії корупції.

Власне, сам ЦПК з'явився в 2013 році в якості підрозділу благодійного фонду «Пацієнти України».

У свою чергу, ініціатором створення і першим керівником «Пацієнтів України» був Шерембей.

Після початку слідчих дій за фактом крадіжки грантової допомоги та отримання відкатів згадку про Шерембея з сайту ЦПК прибрали.

А потім вивели зі складу Громадської ради при НАБУ, куди він теж входив», - написав нардеп.
Нагадаємо, у 2017 журналіст Дмитро Вовнянко писав про Шабуніна і і Шерембея:

«Голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін за недовгий період став легендою антикорупції. Діставалося від нього всім. «Доки президентом є Порошенко, ніхто з вертикалі Януковича не сяде». «Я не бачу, чим Генпрокуратура Януковича на чолі із Пшонкою відрізняється від Генпрокуратури Порошенко на чолі з Шокіним, Севруком и Столярчуком» Такі і подібні заяви робили з Віталія героя в очах громадськості.

І от – як грім серед ясного неба. Скандальний нардеп Володимир Парасюк зажадав від директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, аби Шабунін і ще п'ятеро членів Ради громадського контролю при НАБУ були звільнені з Ради. Безпосередньо Шабуніну було закинуто, що він приховав наявність у нього земельної ділянки отриманої в 2014 році, а також не вказав витрати на утримання нерухомості, що належить йому. За законом повноваження члена Ради припиняються достроково в разі, якщо буде встановлено факт подання недостовірної інформації для участі в конкурсі з формування складу Ради громадського контролю. Ще один з керівників «Центру протидії антикорупції» Дмитро Шерембей не вказав у своїй автобіографії, що він був тричі судимий за крадіжку в особливо великих розмірах, з них два рази — з конфіскацією майна. Людина тричі судима за крадіжки бореться з крадіжками у владі, а «легенда антикорупції» її захищає…»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
УКРОП Показати IP 12 Лютого 2020 11:59
Саме тому вони й піднімали такий вереск, коли Верховна Рада хотіла запровадити декларування для всіх цих "активістів". Дуже зручно отримувати неконтрольовані доходи, розповідаючи чиновникам, котрі отримують мінімальну зарплату, як потрібно чесно жити.
лучанин Показати IP 12 Лютого 2020 12:18
когось посадять? гроші повернуть?
Лучанин Показати IP 12 Лютого 2020 13:18
Було б добре, щоб цього бородатого теж з ради вже викинули!
ан Показати IP 12 Лютого 2020 13:29
всі все знають.то садіть вже хоть когось!!!
скептик до ан Показати IP 12 Лютого 2020 14:25
держи, держи вора . поймать его пора. .... ворон ворону ока не виклює

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus