USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Блакитне паливо прийшло в чотири села Горохівщини й одне Володимирщини

27 Листопада 2008 16:37
Сьогодні, 27 листопада, відбулося урочисте запалення голубого вогника у селах Колодеже та Жабче  Горохівського району і село Хотячів Володимир-Волинського району. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Заступник голови обласної державної адміністрації Василь Дмитрук, за інформацією головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації, подякував усім учасникам будівництва газопроводів за добру роботу, побажав жителям сіл Колодеже та Жабче достатку, благополуччя, тепла і затишку протягом усієї зими в їхніх уже газифікованих оселях.
А перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Заремба теж сьогодні взяв участь в урочистостях із нагоди запалення голубого вогника у селі Хотячів. Він подякував усім учасникам будівництва газопроводу за самовіддану працю, привітав жителів з пам’ятною подією в історії їхнього села, побажав їм достатку, благополуччя і щасливого завершення цього року.
Довідково:
Будівництво підвідного газопроводу до села Колодеже розпочато у 1997 році, до села Жабче – у 1995 році. Протяжність підвідного і вуличного газопроводів сіл Колодеже і Наталин становить 27 кілометрів, сіл Жабче і Сергіївка – 9,2 кілометра.
Жителі цих населених пунктів створили кооперативи для будівництва газопроводів. Їх членами стали 227 сімей, дольова участь кожної сім’ї становила 4,5 тисячі гривень.
У 2008 році з державного бюджету на газифікацію сіл Колодеже та          Жабче виділено 40 тисяч гривень. З районного бюджету на ці потреби виділено 10 тисяч гривень. Таким чином завершено газифікацію одразу чотирьох сіл Горохівщини.
Хотячівська сільська рада Володимир Волинського району знайшла 41 тисячу гривень на газифікацію осель жителів свого села. Ще 50 тисяч виділило ТзОВ «П’ятидні», 123 тисячі зібрали самі люди, створивши кооператив. Але цих коштів не вистачилодля такої справи. За допомогою хотячівці звернулися до обласної та місцевої влади.
З державного бюджету було виділено 341 тисячу гривень, з обласного – 90 тисяч. За ці кошти й збудували майже три кілометри підвідного газопроводу до Хотячова. У найближчій перспективі це дасть можливість підвести природний газ до сусідніх сіл Русів, Дарницьке, Ізов, Рогожани та Лудин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VolKh Показати IP 27 Листопада 2008 18:16
ДАЛБо..би!!!! Чому тут радуватись, придурки! Примытивний камяний вік!!! Стільки, скіки ви бабла угрохал - можна було електростанцію купити. А ви помогли посадити Україну на енергозалежність від газу - і радуєтесь??? Світова тенденція змінюється!!! Глобалізація енергоринку приречена!!! Ну, по крайній мірі так би хотілося думати. Не гроші треба вкладати в будову газопроводів, а МОЗГИ в нові технології. Країна циганів, ще років 50 буде... потім стане в складі Росії...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus