USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Блакитний Місяць: наймістичніша повня 2020-го року осяє Волинь на Хелоуїн

26 Жовтня 2020 22:06
У жовтні 2020-го року на поціновувачів унікальних астрономічних явищ чекає справжній сюрприз – друга повня за місяць. Таке небесне явище називається Блакитним Місяцем. Як не прогавити прекрасну і дещо містичну рідкісну повня, що зійде на нічне небо 31 жовтня – напередодні Дня всіх Святих, який більш відомий як Хелоуїн, або Самайн, читайте у нашій статті.

Як правило, щороку мешканці планети Земля мають нагоду спостерігати 12 повних Місяців, однак 2020-й рік подарував нам нагоду помилуватися диском нічного світила із стовідсотковою видимістю аж 13 разів.

Читати ще: Супермісяць Хробака: над Луцьком – унікальна, найближча до Землі, повня

Так от, «зайва» повня у році називається «Блакитною», хоча, якщо чесно, йдеться не про колір. Такий термін запозичений з англійської мови і означає сталий вираз «OnceinaBlueMoon» – у перекладі "щось, що буває дуже рідко, раз на сто років«.
У середньому мешканці нашої планети можуть «упіймати» Блакитний місць приблизно один раз у 2,5 роки.

Крайній раз таке явище можна було спостерігати у січні та березні 2018-го року, але не в усіх часових поясах. На наступну Блакитну Повню слід чекати у 2023 – 1 та 31 серпня.

Читати ще: «Рожевий або Великодній супермісяць»: над Волинню засяяла найяскравіша повня року

31 жовтня 2020 року над Волинню повний місяць почне сходити о 17:12, а заховається за горизонт – о 7:41.

Нагадаємо, для того, аби зробити вдалтні світлини Блакитної Повні, краще обирати місця із відкритою лінією горизонту та подалі від світлових шумів, зокрема від міських вогнів. Найбільш ефектно нічне світило виглядає під час свого сходження. Перебуваючи низько над горизонтом, місяць може ефектно вписатися у пейзажну фотокомпозицію. Також для більш вдалої любительської астрофотозйомки бажано використовувати штатив.

Фото – ілюстративні. Текст - Вікторії СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus