USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Блогерша провела день з Порошенком та викликала фурор в мережі

10 Грудня 2018 07:00
Київська блогерша Анна Оскоміна опублікувала в Facebook звіт про особисту зустріч з президентом Петром Порошенком, з яким вона нібито провела цілий день.

«Ініціатива розмови виходила від Президента», – заявила Оскоміна, яка, судячи зі стилю свого Facebook-поста підтримує Порошенка і входить в число приголублених ним блогерів.

«Страна» розбиралася, про що говорив президент в неформальній обстановці і як мережа реагує на чергові одкровення гаранта автору з Facebook.

Порох розгнівався

Зі слів Анни, вони обговорили з президентом ряд актуальних сьогодні тем – наприклад, атаку влади на телеканали NewsOne і 112.

«З приводу телеканалів: у Порошенка немає мети «задушити свободу слова». Але він твердий у позиції перекрити потік ворожої пропаганди в Україні та не дозволить грати за Кремль на нашому полі. Тому готовий йти так далеко і рішуче в своїх діях, як того вимагатиме ситуація для досягнення цієї мети», – пише Оскома.

Торкнулися співрозмовники і теми компромату на Порошенка, якого за роки його президентства накопичилося безліч – і офшори, і працююча три роки війни Липецька фабрика. Все це, вважає адвокатесса гаранта, «розсипалося на порох».

«Все, що було вкинуто проти Президента, розсипалося на порох. Офшори, Липецька фабрика, сліпий траст, плівки Онищенка і так далі – це все пустушки. Опоненти намагаються роздути резонанс з висмоктаних з пальця фактів», – резюмувала блогерша.

Окремо вона зупинилася на плівках Онищенка, тим самим підтвердивши їх значимість, а не спростувавши її: «Коли Онищенко, про якого, до слова, Порох вкрай невисокої думки, анонсував свої плівки, до Президента прийшла його команда мало не в паніці «ааа, шеф, все пропало, він Вас записував!». Порох розгнівався: «Якщо ви настільки мені не довіряєте, вам нема чого робити в моїй команді. А я вам стверджую: Онищенко блефує! Дайте час, і люди самі розберуться, що це – пустушка». Саме тому він не втручався і не коментував те, що відбувається. Власне, вийшло саме так, як він говорив. Ми всі знаємо, що так звані «плівки Онищенка» - абсолютне зеро».

Відзначимо, що плівки реально існують – і одна з них з голосом президента вже була опублікована. На ній Порошенко обговорює з Онищенком по суті хабар від екс-міністра екології Миколи Злочевського.

Ще один цікавий момент. Ось уже тиждень в Україні вирує скандал навколо колишнього глави контррозвідки СБУ, а нині першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочко. Журналісти його звинуватили в цілому букеті злочинів, включаючи блокування (з корупційних мотивів) ввезення в Україну життєво важливої вакцини, а також в тому, що його сім’я постійно живе в Криму і має російське громадянство. Незважаючи на великий резонанс і серйозність звинувачень, влада досі не коментувала скандал.

І в цьому плані дуже цікаво, що перший (і, можливо, останній) раз коментар прозвучав з вуст президента в неофіційній бесіді з якимсь блогером. Порошенко фактично виправдав Семочко, розповів про його героїчне минуле і поставив під сумнів викладені в журналістському розслідуванні факти.

Правда, при цьому він заявив, що внутрішнє розслідування ведеться і, якщо будуть знайдені порушення, то ніхто Семочко покривати не стане. В іншому бесіда Оскоми і Порошенка, у викладі блогерши, виявилася набором панегіриків президенту.

Ось найхарактерніші фрази: «Він просто потряс мене. Могутній розум, сильна воля і колосальна внутрішня сила». «Забудьте фразу «Порошенко боїться... ». Він нічого не боїться, навіть смерті». «Президент не просто вірить в Бога, він вірить, що у Бога є свій задум щодо України». «Він боєць, у нього своя передова, і буде за Україну битися до кінця». В кінці свого поста Оскома опублікувала фото в компанії з президентом.

А на запитання журналістів Порошенко не відповідає

У соцмережах швидко відреагували на нове спілкування президента з «придворними» блогерами – гарант уже практикував такий формат. Тоді в соцмережах його співрозмовників назвали «зашкваренно-лояльними». Цього разу риторика мережі була схожою.

Причому на блогершу і Порошенка понісся такий вал критики, що вона змушена була видалити свої акаунти в Facebook.

«Президент, який не готовий відповідати на запитання журналістів під час візитів в регіони, проводить день з захопленим блогером. Хтось вірить, що так можна перемогти антирейтинг? Мені смішно», – пише блогер Ольга Палій.


Інших блогерів розвеселив «могутній розум» Порошенко.

«Петро Олексійович, коли вам наступного разу треба буде передати якийсь важливий меседж фейбук-спільноті, то я готова. Правда, я не зможу написати, що ви видатний і у вас «могутній розум». Побити можуть!», – тролить блогер Олена Яхно.

«Олешку – обтікати від заздрості», – коментує зустріч політолог Михайло Чаплига, нагадуючи про схоже фото з президентом, яке рік тому опублікував блогер Мирослав Олешко.

Відома «порохобот» Катерина Золотарьова теж не оцінила блог Анни Оскоми, але закликала перестати її «зжирати».

«Мені не сподобався цей «день з президентом». Формат може був би і непоганий, але його повністю і абсолютно знищили звичайним нехорошим виконанням. І справа не в діях головної героїні, а в тому, що її в принципі під це вибрали. Хто це зробив – повний ідіот. Непрофесіонал. Тому що Аня не зробила нічого нового для себе.

У цей же самий час мені дуже не подобається те, як ви її тепер зжираєте. Як мусолите її зовнішність з низькими натяками на тему глоду і так далі. Невдале фото точно не привід для стьобу. Та й по суті формулювань і інтонацій їй пред’явити мало що можна: повторюся, вона в такому ключі пише завжди. Ось так ось захоплено і далеко від реалій».

Журналіст Леонід Швець прокоментував уривок про главу зовнішньої розвідки України Семочка, якого звинувачують в незаконному збагаченні.

«Головнокомандувач мужньо і рішуче прошепотів на вушко дурній дівчинці, що у нього ох... вальний п..к займається розвідкою. А що злодій, так у цього моторошного Бігуса всі злодії – злодії.» Коротше, передай там, що я тобі передав, щоб ти передала". Ну от скажіть після цього, що він не прекрасний. Милий, такий милий!».

А ось колега Оскоміної по «порохоботському» цеху Алекс Нойнець заявив, що гарант все зробив правильно.

«Так. Ви затрахали дорогі блогери, тим, що до президента покликали не вас, а якусь жіночку, яка вам не подобається, і ви б обов’язково зробили абсолютно інший вибір. Причому така хвиля ненависті піднялася саме по відношенню до неї. Невдале, гляди ж ти, кадрове призначення. Не подобається воно вам, айайай.

Так у мене питання. А ви ж напевно, іншими кадровими призначеннями страшно задоволені, і вони вас всі влаштовують, а ось в цьому випадку осічку дав Акелла, так?».

При цьому Нойнець визнає, що в разі спілкування з топ-блогерами, Порошенку почали б ставити незручні запитання.

«Анна хороша саме тим, що вона не топ-блогер. Тому що топ-блогер – це Швець, наприклад. І розмова була б зовсім іншою. І питання були б важкі, як цегла, і відповідей на них би не знайшлося. А чи не було завдання влаштувати хардток. Ну от не було такого завдання. Було, я так розумію, завдання організувати «один день гаранта очима народу». А Оскоміна – це народ і є. Анна не блогер, не журналіст, не політик, що не активіст, у неї робота є, вона глава ОСББ. Вона народ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Активіст Показати IP 10 Грудня 2018 07:37
Цьому "баяну" більше двох місяців. Що ви там курите?
Анонім Показати IP 10 Грудня 2018 08:35
Звідки така ненависть до Президента? Прям як у Соловйова і Скабєєвої.
скептик Показати IP 10 Грудня 2018 08:58
«Все, що було вкинуто проти Президента, розсипалося на порох. Офшори, Липецька фабрика, сліпий траст, плівки Онищенка і так далі – це все пустушки. Опоненти намагаються роздути резонанс з висмоктаних з пальця фактів», – резюмувала блогерша." ПРИЙМУ ПОЛОВИНУ СУМИ З ТИХ ПУСТУШОК
Анонім Показати IP 10 Грудня 2018 09:02
придворні блазні були у всі часи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus