USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Онищенко заявив про наявність записів із погрозами Порошенка

19 Березня 2018 07:00
Народний депутат Олександр Онищенко заявив, що у нього є принаймні один запис розмови, під час якої президент України Петро Порошенко нібито погрожував йому кримінальними справами, «якщо дехто не буде голосувати за його закони».

Про це депутат-утікач заявив в інтерв'ю ТСН.Тиждень.

Хто повинен був проголосувати за ці закони, Онищенко не сказав, зазначивши, що «це неважливо».

«8 червня відбулася ця розмова. За тиждень до того, як почали заарештовувати моїх людей. Де Порошенко каже, що в одній руці у нього законопроекти, за які треба проголосувати, а в іншій — кримінальна справа на Олександра», - розповів Онищенко.

Верховна Рада не проголосувала за ці закони, тому кримінальну справу проти нього запустили, сказав Онищенко. На питання, чому депутати не підтримали законопроекти, він сказав: «Шантажували людину, якій були нецікаві кримінальні справи проти мене.


За словами Онищенка, це були непопулярні законопроекти - по Донбасу, пенсійній реформі і тарифах. Депутати потім усе ж їх ухвалили.

«Я так розумію, що це були законопроекти, які вимагав МВФ. Порошенко потрібні гроші МВФ, тому він їх не вводив. А депутати не хочуть цього робити. Як їм потім повертатися на округи, розмовляти з людьми. Так і відбувається корупція в парламенті, люди так роблять не через переконання», - розповів колишній нардеп.

Раніше йшлося про те, що за корупційні схеми українських політиків Онищенку обіцяли політичний притулок у Сполучених Штатах. Сам екс-нардеп уже назвав Нью-Йорк своїм улюбленим містом. Можна припустити, що саме там мільярдер й осяде. Як повідомлялося, Онищенко розповів, як в Адміністрації Президента нардепам видавали сумки з грошима.

Нагадаємо, НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із Укргазвидобування у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи понад 1,6 мільярдами гривень, отриманими від реалізації природного газу. Це спричинило збитки Укргазвидобування в сумі більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у «газовій схемі» 29 осіб. Наразі семеро осіб, серед яких організатор схеми — народний депутат Олександр Онищенко, перебувають у розшуку. 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

16 січня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу прокуратури та визнав законність подання запиту про екстрадицію нардепа Олександра Онищенка.

Як повідомлялося, 18 грудня Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно Онищенка та 5 його поплічників.

Зазначимо, що Іспанія розпочала процедуру екстрадиції розшукуваного народного депутата Олександра Онищенка. Іспанський суд зобов'язав Онищенка з'являтися до суду кожного місяця. Якщо Онищенко не з'явиться до іспанського суду, то це може бути підставою для оголошення його у розшук у країнах Європи, зазначає прокурор.

5 липня 2016 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. 27 липня Луценко підписав повідомлення про підозру депутатові Онищенку. Наприкінці лютого 2017 Вищий адміністративний суд відмовився повертати Онищенку депутатську недоторканність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 19 Березня 2018 08:34
Кримінальні справу порушили не за те що не проголосували, а через те, що є на то підстави. Раніше на це закривали очі..Так що немає чого плакати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus