USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Близько 3,5 тисячі вчителів з окупованих територій перевчають на «стандарти РФ», – Денісова

20 Травня 2022 06:15
Російські окупанти продовжують примусову інтеграцію українських дітей у російський простір, насаджуючи в українських закладах освіти на тимчасово окупованих територіях викладання за «стандартами РФ».

За словами уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, близько 3,5 тисячі вчителів з цих закладів вже проходять відповідну перекваліфікацію з метою підготовки до роботи на тимчасово захоплених територіях, повідомляє delo.ua.

«Акт примушення до навчання та втручання в освітній процес є прямим порушенням права на культурну і національну ідентичність, гарантованого статтею 29 Конвенції ООН про права дитини, та права на освіту відповідно до статей 24 та 94 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни», – йдеться у повідомленні.

Також вона звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час воєнного вторгнення РФ в Україну, аби були враховані ці факти порушень прав дитини в нашій державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus