USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Міністри ЄС узгодили новий режим санкцій за порушення прав людини

10 Грудня 2018 20:00
Міністри закордонних справ країн-членів ЄС на засіданні у Брюсселі 10 грудня схвалили пропозицію Нідерландів створити механізм санкцій щодо порушень прав людини, який дозволить ефективніше боротися з порушниками.

Про це заявив голова МЗС Нідерландів Стеф Блок, повідомляє Європейська Правда з посиланням на EUobserver.

"Ми сьогодні зробили важливий крок", - сказав він. Тепер Європейська зовнішньополітична служба має подати докладну пропозицію в найближчі кілька місяців.

Велика Британія висловила свою підтримку на засіданні в понеділок, тоді як Франція та Німеччина висловили свою згоду раніше. Жодна держава-член не критикувала цю ідею.

Раніше Наталі Точчі, спеціальний радник голови дипломатії ЄС Федеріки Могеріні, стверджувала, що політика санкцій ЄС проти Росії, прив'язана до мінських домовленостей, не працює, тож необхідно створити механізм санкцій, пов'язаний з порушеннями міжнародного права і прав людини. Такий підхід "додасть чіткості підходу ЄС до Росії та посилить його вплив", - вважає вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus