USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

«Бо ми єдині й вільні»: в Австралії вирішили змінити слова національного гімну

2 Січня 2021 08:00
Уряд Австралії вирішив змінити слова національного гімну країни з 1 січня 2021 року. Із тексту зникнуть слова «we are young» («ми молоді»), щоб гімн точніше відображав історію корінного населення.

Про це прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив напередодні Нового року, повідомляє Новое время.

За його словами, такі зміни зміцнять «дух єдності» австралійців.

Уряд прибрав згадку про «молодість» країни, щоб урахувати історію аборигенів та прилеглих островів, яким десятки тисяч років. Так, замість рядка For we are young and free («Бо ми молоді й вільні») люди співатимуть For we are one and free («Бо ми єдині й вільні»).

Моррісон наголосив, що така зміна не прибирає з гімну нічого, «натомість багато додає». Він додав, що, незважаючи на те, що історія сучасної австралійської нації може бути відносно молодою, справжня історія країни – давня.

«Наша національна історія основана на більш ніж 300 національних етнічних і мовних групах, і ми є найуспішнішою мультикультурною нацією на землі», – сказав прем’єр-міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Всезнайко Показати IP 2 Січня 2021 13:05
А коли "щеневмерлика" змінять?
13 до Всезнайко Показати IP 2 Січня 2021 13:50
Ще не вмерла, але по ходу вже доздихує(( Хай би поміняли, раз всеодно і вулиці і міста міняють. Всетаки як корабль назвеш, так він і попливе
Факапер Показати IP 2 Січня 2021 13:41
Мені подобається Австралія ! Молодці! Навели порядок і потім гімн міняють. А у нас з назв міст і вулиць розпочали реформи.... А ще й з підвищення тарифів на усе окрім зарплати.
Разом змогли Показати IP 2 Січня 2021 13:56
Так,так. В незалежній державі гімн, котрий починається словами "Ще не вмерла України... запануєм і ми, браття, у своїй сторонці...", виглядає досить дивно, погодьтеся... Ми вже ж Україну здобули ? Здобули. Стали ж незалежними? Стали. Маємо свого президента, уряд, армію? Маємо.... Натомість, слова "Боже великий єдиний, нам Україну храни..." - якнайкраще підходять для гімну України. Як ви думаєте?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus