USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Богослови лекції читають через Skype. ВІДЕО

2 Березня 2012 18:22
Торік на сайті чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця відкрився форум. Його дописувачі можуть поспілкуватися з монахами. Водночас, в богословській академії читають лекції через Skype.
Про це повідомляє сайт ВОДТРК.
Митрополит УПЦ КП Михаїл під час прес-конференції розповів, що інтернет-користувачі тепер з легкістю можуть спілкуватися з монахами, не виходячи з дому. На сайті чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в селі Жидичин Ківерцівського району, організували православний форум Волині. Питання порушуються різні, наприклад: «Для чого, або за що народжуються інвалідами», «Дружба і любов», «Як правильно постити».
На прес-конференції, митрополит Михаїл розповів, що серед досягнень єпархії минулого року – реорганізація духовної семінарії у богословську академію. І тут також ідуть в ногу з технічним прогресом: уперше в цьому закладі почали проводити дистанційні лекції через Skype.
«Подвоївся набір в нашу духовну школу. На сьогодні в академії навчається 240 чоловік. А в богословському відділені навчаються іноземці з Аргентини, Бразилії, Парагваю, Іспанії, Німеччини, Росії», ‒ розказав священнослужитель.
Під час прес-конференції митрополит Михаїл відзначив участь видавничого відділу у міжнародних виставках-ярмарках, де вони здобули третє місце на конкурсі «Європейська християнська книга-2011». Минулого року було освячено й відкрито для публічного доступу бібліотеку духовної літератури в Жидичинському монастирі. За цей період збудовано 5 нових храмів і розпочаті будівельні роботи ще на шести. Священнослужителі закликають у період Великого посту більше приділяти часу духовному вдосконаленню, а мирські свята відзначати смиренно.
«Наближається 8 березня. Завжди постає риторичне питання, що робити під час 8 березня. Той, хто хоче звернути на жінок увагу, чоловік на дружину, брат на сестру, міг би як християнин зробити подарунок – прощу чи паломнічєвство святих місць, зробити духовний подарунок. Для прикладу, поїздку по святих місцях», ‒ рекомендував священнослужитель.
Священики наголошують, що байдужість і втрата любові призводять до духовної і фізичної загибелі. Тому період Великого посту – це саме той час, коли потрібно зв’язати свою плоть, перемогти над бажаннями, щоб любов у кожному з нас запалювала серця на добрі справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
deputat Показати IP 2 Березня 2012 21:37
А де ж це екабото?
))) до deputat Показати IP 3 Березня 2012 00:44
а шо тут добавить? ;-))))) уточните, что имеется в виду под "постити". воздерживаться от еды или вешать посты в Нете? )))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus