USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Бомжував і був пропащий, а тут для мене рай»: на Волині діють пункти обігріву

19 Січня 2021 15:20
Аби не мерзнути на морозі, на Волині для безхатченків облаштували спеціальні пункти обігріву.

По усій території області таких приміщень є кілька десятків, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс». Люди, які опинились у скрутному становищі й не можуть самі дати собі ради у люті морози, зможуть отримати там теплий одяг, поїсти, зігрітися та навіть заночувати.

«Племінник вигнав з хати. Був на вулиці, бомжував. Сидів у під’їздах, просив милостиню, – розповідає лучанин Юрій Музичук. – Я був пропащий. Така-от ситуація: був на висоті, а став ніхто».

Доля Юрія Музичука склалася так, що він опинився на вулиці. Чоловік колись мав і родину, і домівку. Та з сімейним щастям не склалося, й з тих пір життя чоловіка пішло шкереберть. Спочатку втрата роботи, а згодом і жебракування та ночівля на автостанції.
«Мене в під’їзді підібрали люди. Передзвонили сюди, приїхали, забрали мене, накормили, побрили, помили, одягнули. Це дійсно, можна сказати, Божа благодать, – із вдячністю говорить безхатченко. – Тут нормальні людські умови для життя. Не ходити по базарах чи по автостанціях, де я ходив і копійку просив. Піду і куплю собі якийсь кусок хліба чи ковбаси, сів на автостанції, а поліція приходить і починає виганяти, бо вони бачать, що я там постійно сиджу.

Із холодного підвалу чоловік перемістився у кімнату нічного перебування, облаштовану для людей, що опинились у скрутному становищі. Зараз він проживає у тимчасовому пункті обігріву.

«Отут я сплю, читаю і так далі. Полотенце одне, друге. Мене взули, вдягнули. Все, що є на мені, це все мені дали, – каже безпритульний. – Тепло, прекрасно, чисто, акуратно. Для мене це взагалі рай».

Читати ще: Не всі люди безхатченки, але всі безхатченки – люди: у луцькому терцентрі обігріють і нагодують

Як розповіла начальниця департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода, до пункту обігріву може прийти кожен, хто дійсно потребує підтримки.

«Там, на Станіславського, не лише пункт обігріву, а й кімната нічного перебування і центр обліку бездомних осіб. Якщо ж говорити про територіальний центр, то там люди можуть скористатися послугами обігріву, ми їх прохарчуємо, мають можливість прийняти душ, постійно в наявності теплий одяг, яким ми забезпечуємо таких людей», – зазначила чиновниця.

У Луцьку пункти обігріву працюють цілодобово. А зважаючи на те, що й надалі прогнозують зниження температури повітря, навіть до −20℃, пункти обігріву розгорнули й у інших локаціях.

Читати ще: У Луцьку з переохолодженням та обмороженням госпіталізували 5 людей

Загалом у Волинській області діє 29 стаціонарних пунктів обігріву. Саме у таких місцях люди, які опинились у скрутному становищі, завжди зможуть знайти тепло та харчі.

«Просимо небайдужих громадян: сьогодні на вулиці дуже холодно, зверніть увагу на таких людей, які не можуть дати собі ради в мороз, дуже просимо направляти до нас. На нашому сайті є телефони, звертайтеся, дзвоніть, ми приїдемо і заберемо таких людей», – наголошує Вікторія Майборода.

Такі люди нерідко можуть лишатися ночувати в під’їздах або ж у підвальних приміщеннях. Тож Вікторія Майборода радить лучанам перевіряти і підвали. Адже там може бути людина, яка потребує допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 19 Січня 2021 18:25
Цікаво виходить - на відео показують кімнату нічного перебування Центру обліку бездомних осіб ВОБФ "ПЕРЕОБРАЖЕННЯ" по вул. Станіславського,15А,а журналіст за кадром повідомляє,що це тимчасовий пункт обігріву по вул.Словацького,в кадрі приміщення терцентру по вул.Данила Галицького.І після такої брехні та неповаги до працівників центру обліку давати журналістам інтерв'ю та проводити зйомки? Та більше ніколи !!!
Електровоз Показати IP 20 Січня 2021 03:02
Сьогодні,-20,завтра 0.Куди йому йти далі?
лучанин до Електровоз Показати IP 20 Січня 2021 09:54
Післязавтра +4,куди Вам йти далі?...Пробачте,але Ваше питання непродумане.Перш за все у нього має бути бажання хоч щось змінити у своєму житті на краще (звісно крім питання,а куди мені зараз йти).Переважна більшість (якщо не всі) цих людей НІЧОГО міняти у своєму житті НЕ ХОЧЕ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus