USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Бондар складе компанію Нікітюку серед «ворогів преси»?

1 Липня 2009 17:45
Міліція на виконання рішення міської ради «Про впорядкування вуличної торгівлі» вилучила у громадського розповсюджувача частину волинських видань. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
Схоже, що влада містечка на чолі з міським головою Василем Бондарем винайшла особливі способи і методи «захисту» волинського (та й національного) інформаційного простору. Тут прийняли особливе рішення, з якого буцімто випливає, що розповсюджувачі мають продавати газети і журнали «за новозбудованим у міському парку «Пасажем», куди пропонують йти торгувати усім, хто не має свого постійного на ринку місця», – пише розповсюджувач преси Василь Кіперчук на порталі СіД.
 
На міський ринок прибув наряд міліції з метою виконання рішення міської ради про впорядкування вуличної торгівлі. Стражі правопорядку в погонах нібито заходилися розганяти підприємців, які впритул до критого ринку торгували овочами, фруктами тощо.
 
«Під зачистку міліціонерів потрапив і я зі своїм товаром. А реалізовую я виключно друковану періодику – газети «Волинь», «Вісник і Ко», «Сім\'я і дім», «Віче», «Відомості.ua», «Експрес», «Полісся» і багато інших», – пише пан Кіперчук.
 
За його інформацією, люди, які стояли поруч, висловлювали своє глибоке невдоволення діями влади і міліціонерів. «Правоохоронці, незважаючи на мої спроби пояснити, переконати, що розповсюджувачів газет не можна заганяти туди, де за день пройде 10-20 людей, діяли, так би мовити, за інструкцією – вилучили у мене частину волинських видань, сховали у міліцейський автомобіль і потім кудись повезли», – пише пан Кіперчук.
 
Василь Кіперчук стверджує: «Лейтенант міліції, який складав протокол про адміністративне порушення, не дав мені жодного документа про вилучення друкованих видань, не сказав ні їх назви, ні кількості. З метою надати цій вакханалії публічності я повідомив журналістів районної газети про події, що відбуваються на ринку».
 
«Ось такою є ситуація з демократією, свободою слова у Камені-Каширському. Влада замість того, щоб сприяти популяризації українських друкованих джерел інформації, навпаки, намагається заховати їх від народу. Тож відтепер і пан Бондар, як міський голова, має усі шанси потрапити до числа найрейтинговіших ворогів свободи слова і преси», – підсумував пан Кіперчук.

Нагадаємо, до Всеукраїнського антирейтингу «Вороги преси» потрапив депутат Луцької міськради Микола Нікітюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 2 Липня 2009 11:05
То вже із самого початку напишіть, що це - Камінь-Каширський, чи прикольно, щоб всі на Луцьк думали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus