USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Боратинський дитсадок – найліпший серед сіл України

9 Червня 2010 11:26
У Києві відбулася церемонія нагородження переможців щорічної загальнонаціональної громадської акції «Флагмани освіти і науки України» - у номінації «Дошкільна освіта» диплом лауреата й статуетку кришталевої сови отримав дитсадок «Сонечко» з села Боратин Луцького району.

Про це пише «СіД».

Цей навчальний заклад – єдиний сільський дитсадок в Україні, визнаний переможцем цьогорічної акції. Сюди ходять 90 хлопчиків і дівчаток з чотирьох сіл Боратинської сільради. На дітлахів чекають улюблені іграшки, цікаві заняття в чотирьох просторих світлих групах, захопливі ігри, розваги.

«Дитсадок у Боратині відкрито ще 1988 року. Будували його абияк, здавали поспіхом. Минув час, і всі ці недоробки дали про себе знати. Та й матеріальна база, звісно, була не найкращою. У результаті, ще вісім років тому дитсадок відвідувало всього два-три десятки дітей. Більше охочих не знайшлося», – пригадує завідувач дитсадка Галина Киричук.

Ситуація змінилася, коли місцева громада обрала сільським головою Сергія Яручика. Педагог за фахом, він розпочав свою діяльність із розв’язання освітніх проблем.

«Першим об’єктом, яке відремонтували, став дитсадок. Таке рішення ухвалено на сесії сільської ради. Намагалися створити нашим дошкільнятам у садочку найкращі умови», - каже голова.

Від старого приміщення залишилися лише стіни. А відтак зробили сучасний ремонт, змінили вікна, труби опалення, повністю переобладнали кухню. Коли ж узялися до оформлення кімнат, приєднався колектив дошкільного закладу.

«Вихователі обговорили, яким має бути наш дитсадок. До всього підходили з позиції дітей, а вони люблять усе яскраве, привабливе. Вихователі самі робили дизайн кімнат для ігор, підбирали кольори, меблі», – розповіла Галина Киричук.

Нині в «Сонечку» вдосталь іграшок. На стінах – сцени з казок, у спальнях – найсучасніші меблі та постіль. У коридорах милують око композиції з сухоцвітів і батики.

До слова, у сільському дитсадку діє художній і культурологічний центри, театральна студія, гуртки хореографії, музики, іноземної мови, спортивної гімнастики.

За відвідування садочка батьки платять лише чотири гривні за день. По 10–12 гривень на дитину виділяє сільська рада. Тому, щоб ходити в боратинський дитсадок, треба ставати у чергу.

Незабаром тут відкриють п’яту групу. Сільський голова сказав, що планують добудову ще одного корпусу дитсадка. На часі – відкриття нових груп у сусідніх селах Голишеві та Рованцях, що теж входять до складу Боратинської сільради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus