USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи законно працює дитсадок на Волині?

18 Липня 2014 08:49
На Волині прокуратура взялася перевіряти діяльність дитсадка, що нібито працює без ліцензій. Тим часом, директор закладу говорить про неправомірність перевірок, а батьки роботою центру задоволені. Про це інформує Нововолинськ діловий.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало, що на Волині нібито дитсадок працює без ліцензій 4 роки. Прокуратура Нововолинська спільно з контролюючими органами виявила незаконну діяльність приватного дитячого садочка «Kids Сlub», який знаходиться в шахтарському місті на вулиці Кауркова, 2б. Сплативши штраф, установа свою роботу продовжила.

"Це не є приватний дитячий дошкільний заклад. Наш формат – центр раннього розвитку. У «Kids Club» не надають освітніх послуг. Хоча за фахом я – педагог-дошкільник. Оскільки закінчила магістратуру, то навіть маю право на викладацьку діяльність. Проте працюю як підприємець", - розповідає підприємець Марія Соколова.

"Мене перевіряли, наче дошкільний заклад. Відповідно вимагали перелік документів та дотримання тих норм, які застосовуються до закладів освіти. Звісно, в "Kids Club" їх не дотримуються, оскільки ми не є дитсадком. Хоча, скажімо, іграшки та меблі в нас сертифіковані, а вогнегасник є у коридорі орендованих нами кімнат. Зрештою, суд присудив нам штраф у розмірі 340 гривень. Його ми сплатили, " - додає жінка.

Своєю чергою, батьки роботою центру раннього розвитку задоволені, а псевдоперевіряльникам радять не заважати.

"У державний дитсадок беруть із двох років, а розвиток дитини починається ще з утроби. Вдома таке виховання забезпечити не вдасться. Тому здаємо доньку сюди, аби вона отримала достойний розвиток. Стосовно перевіряючих органів, то головне, аби вони не заважали працювати. А контроль, думаю, забезпечать батьки самотужки", -каже Віктор Дудік, батько тендітної Софійки, яка відвідує "Kids Club".

Молода мати і підприємець Марія Соколова оскаржувати дії псевдоперевіряльників не планує. Мовляв, ці тижні паперової тяганини і так забрали багато її часу та здоров’я.

Найбільше у цій історії насторожує те, як вільно контролюючі органи, цинічно видаючи це за досягнення, фактично чинять тиск на підприємців. Якщо після Майдану останні очікували на перезавантаження влади, то сьогодні доводиться вдовольнятися тим, що ваш бізнес перевіряючі органи не чіпають. Принаймні, наразі.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 18 Липня 2014 09:38
Краще би чинуші перевіряли приміщення дитсадків,які зайняті різними організаціями. Коли невистачає місць у дитсадках, тоді приваний дитсадки не душать.
Боголюбы Показати IP 18 Липня 2014 11:58
Лично знаком с Марией, человек любит и болеет своей работой. Зачем ее трогать?
100 Показати IP 18 Липня 2014 14:56
Бо нема кого трогать всі свої а роботу треба показувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus