USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцьке ОСББ ставлять у приклад у «Нафтогазі України»

12 Листопада 2014 09:55
Один з луцьких будинків називають прикладом впровадження енергозберігаючих технологій.

Про це стало відомо під час урядового дня для регіональних ЗМІ в Києві, 10 листопада.

Тимчасово виконувач обов’язків заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Колупайло пояснив, які заходи спрямовує Уряд на скорочення споживання газу, а також як стимулює переведення на альтернативні види палива.

З його слів, в цілому Україна з 2004 року має тенденцію до скорочення споживання газу. А відповідно до поставлених завдань, цьогоріч ми маємо спожити на 30% менше, порівняно з минулим опалювальним періодом. Промисловість скоротила споживання на 43%, кількість спожитого газу населенням залишається на середньому рівні, тепловики скоротили споживання газу на 40%, бюджетні організації споживають газу на тому ж рівні, що і торік, виробничі підприємства скоротили споживання газу на 51%.

Юрій Колупайло каже, що надходження газу залишається на попередньому рівні, а споживання зростає за рахунок промисловості.

«Тому чим менше ми візьмемо в опалювальний період, тим менше треба буде купувати в Російській Федерації. У нас є газ у сховищах, здійснюється реверс, видобуток. Газ в РФ купуватимемо по мірі необхідності. Ви знаєте, що ціна російського газу для України - вища, ніж в Європі», - каже представник НАК «Нафтогаз».

Він додав, що зекономити споживання газу можна за рахунок утеплення власних осель. Оскільки, згідно з офіційними даними, найбільші втрати тепла в помешканнях йдуть через вікна - 25%, утеплення - 20%, дахи - 45%, підвальні приміщення - 10%.

«Тут наводиться приклад теплоізоляції будинку – це Луцьк, ОСББ «Біном», де утеплили приміщення, і загальна економія газу - більше 47%. Це лише один з прикладів. Таких може бути багато. До слова, ми перебираємо ліміти. Для цього температурного режиму це - забагато», - каже він.

І додає, що газ для потреб населення не обмежують.

«Наскільки мені відомо, інформують голови ОДА, що опалення майже скрізь увімкнено, якщо не включене, то може з технічних причин. Але не через обмеження споживання газу з боку НАК «Нафтогазу» і точно не для населення. Населення не обмежується. Це - пріоритетний напрямок», - переконував він.

Нагадаємо, в Луцьку вимкнули опалення у зв’язку з підвищенням температури повітря, однак уже відсьогодні, 12 листопада, пообіцяли відновити теплопостачання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 12 Листопада 2014 10:57
У Луцьку, тих хто зробив цей будинок енергоекономним обгаджують та обзивають. Не вигідно Волиньгазу та Луцьктеплу економні будинки.
опа Показати IP 12 Листопада 2014 11:40
То якого х... з гарячою водою качелі, якщо "газ для потреб населення не обмежують"?! Панове Гунчики-Романюки, в чому причина?!!!
економіст до опа Показати IP 12 Листопада 2014 11:41
Причина №6-гунчик.
Анонім Показати IP 12 Листопада 2014 16:10
Ще би сабатюк думала про безпеку жителів, а не про власну рекламу
сабатюк Показати IP 12 Листопада 2014 20:59
А може ще вам борщ піти зварити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus