USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Борги за ЖКГ населенню дозволять виплачувати у розстрочку

10 Січня 2014 09:36
Кабмін схвалив законопроект про реструктуризацію боргів населення за послуги ЖКГ. Реструктуризація заборгованості населення за житлокомпослуги дозволить людям протягом терміну до 60 місяців погашати борги комунальникам за умови повної сплати поточних платежів.

Кабінет міністрів України на засіданні схвалив законопроект Про внесення змін до закону України Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію, згідно з яким громадяни отримують можливість реструктуризувати борги за послуги ЖКГ, що утворилися за станом на 1 січня 2013 року. Про це інформує урядовий портал.

Реструктуризація заборгованості населення за послуги ЖКГ дозволить людям поступово, протягом терміну до 60 місяців погашати борги комунальникам за умови повної сплати поточних платежів.

“Уряд створює можливості для зменшення боргів населення за комунальні послуги. Зокрема, за 2013 рік борг населення за комунальні послуги зменшився на 5% (від 12,7 мільярда гривень до 12,1 мільярда гривень)”, - заявив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

З його слів, реструктуризація боргів дозволить підняти фінансово-економічний стан комунальних підприємств, які зможуть підвищити обсяги розрахунків за енергоносії та інші платежі. Це, своєю чергою, сприятиме підвищенню якості комунальних послуг.

Відповідно до законопроекту, для реструктуризації заборгованості громадяни повинні укласти з підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги, договори про рівномірне щомісячне погашення заборгованості. Тепер законопроект має ухвалити Верховна Рада України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus