USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Борітеся – поборете, вам Бог помагає»: українці вітають один одного з днем народження Тараса Шевченка

9 Березня 2022 20:41
Поки увага усього світу прикута до України, українці не забувають, що сьогодні День народження українського Кобзаря.

Щороку 9 березня в усіх українських (та й не тільки) містах проходять Шевченківські читання, різноманітні заходи, присвячені Кобзарю. Та цього року Шевченківські дні припали на найтрагічнішу сторінку новітньої історії України. Сьогодні українські воїни виконують заповіт Кобзаря, захищаючи свою землю.

Свого часу українські митці жартували, що якби Шевченко жив у наш час, він неодмінно був би на Майдані у 2014-му. Тепер же ніхто не сумнівається, що в ці дні він точно був би разом з українськими захисниками, які ціною власного життя боронять Україну.

Інформаційне агентство Волинські Новини зробило підбірку, як українці вітали один одного з днем народження Тараса Шевченка.

Одним з перших був Міністр оборони Олексій Резніков, який опублікував фото біля пам’ятника Кобзареві у Києві, як ще один доказ, що ніхто не втікав з України.
Президент Володимир Зеленський також згадав Шевченка у своєму вранішньому зверненні до українців.

«І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі.

Сьогодні день народження Тараса Шевченка. Це наша давня мрія. Це його мрія – очистити землю. І вона жива! І цілком реальна», – наголосив президент.
Міністерство оборони України у Фейсбуці змінило обкладинку офіційної сторінки.
Оригінальну серію зображень опублікували на телеграм-каналі Верховної Ради України.
Не оминув у своїй творчості сьогоднішній день і лідер гурту OT VINTA Юрко Журавель, який не тільки пише пісні, а й малює надзвичайно влучні шаржі.
Відомий український кухар Євген Клопотенко, якого сьогодні знає, мабуть, кожен український школяр, зізнався, що у школі не надто сприймав поезію Шевченка. І лише згодом, у зрілому віці, переосмислив його постать, коли познайомився зі справжньою, нескаліченою більшовицькою пропагандою біографією.Луцька авторка колажів Зю Побережнюк теж не залишилась осторонь сьогоднішньої дати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus