USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Боротьба з луцьким сміттям: австрійці не зможуть – шведи поможуть

15 Червня 2009 18:45
Керівники двох волинських міст – Луцька та Володимира – підписали Меморандум між представниками місцевого самоврядування та шведською компанією «Екоенерджі» про будівництво сміттєпереробних комплексів. Для Луцька це питання більш ніж нагальне – звалище в селі Брище вичерпає свій ресурс уже через два роки, – розповів у коментарі «Волинським Новинам» міський голова Богдан Шиба.
 
Підписаною з представниками шведських компаній «Екоенерджі» та «Біогазпром» угодою передбачено будівництво у 9 українських містах сміттєспалювальних заводів. Інвестиції шведської сторони становитимуть 700 мільйонів євро. Будуватимуть за сучасними екологічними та енерегоощадними технологіями. Особливість у тому, що заводи не просто знищуватимуть відходи, але ще й даватимуть енергію.
 
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко розповіла, що мова йде про комплексну модернізацію країни, яка не робилася 17 років із моменту отримання незалежності країною. «Комплексна модернізація, яка спрямована на маштабне енергозбереження і на покращення екології», – зазначила вона.
 
Натомість голова Волинської облради Анатолій Грицюк зізнався: «Поряд зі мною сидять мери двох міст - це місто Луцьк і Володимир-Волинський, де вже ми провели титанічну роботу і вже готові площадки для будівництва».
 
«Ми негайно починаємо після цього символічного підписання і почнемо впроваджувати їх вже восени у двох українських містах . Ми цілком готові перейти від слів до дій та плідної співпраці», – запевнив голова правління компанії «Екоенерджі» Ларс Гулстанр.
 
З підписанням угоди вийшов конфуз: зранку мерів міст і шведських бізнесменів чекали у Верховній Раді, де і мали підписати угоду, але вночі плани змінилися і її вирішили уколасти в уряді. Володимир Литвин вважає, що несуттєво, де ставили автографи, головне, що процес пішов, – повідомляє сайт ICTV.
 
Як розповів «ВН» луцький градоначальник Богдан Шиба, сміттєзвалище у селі Брище, куди звозять відходи з облцентру, через два роки вже вичерпує свій ресурс. Наразі ж у Києві підписали «декларацію про наміри». Упродовж місяця стане зрозумілим, чи реалізовуватиметься проект будівництва сміттєпереробного комплексу австрійцями. Якщо ж австрійська компанія цього зробити не зможе, то естафету підхоплять шведи. «Виділяти нову землю під сміттєзвалище – не вихід», – додав міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Червня 2009 14:05
Действительно, кто нам наш собственный зад подотрет, коли не добрые соседи. Затяжная инфантильность на государственном уровне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus