USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Боржників за електроенергію на Волині чекають радикальні заходи

5 Листопада 2008 16:33
Директор із комерційних  питань ВАТ «Волиньобленерго» Дмитро Іванов під час селекторної наради з питань розрахунків за спожиті енергоносії висловив своє стурбування рівнем проплати за електроенергію у Волинській області. Про це 5 листопада повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами пана Іванова, зараз в області за жовтень – надзвичайно низький рівень оплати за електроенергію. Так, по місту Луцьку промисловість «підвела дуже сильно» – 80 % оплати. Бюджетні установи – 72%.
У Володимирі-Волинському два споживачі створили надзвичайно низький рівень оплати – всього 75%. Володимир-Волинське квартирно-експлуатаційне управління і Володимир-Волинський водоканал – це, за словами представника «Волиньобленерго», основні винуватці такої ситуації.
Водоканал Володимира-Волинського зараз є абсолютним лідером серед споживачів електроенергії Волині. За словами Дмитра Іванова, він ще має заборгованість за вересень і «при споживанні (електроенергії – «ВН») 170 тисяч гривень, було сплачено лише 10 тисяч гривень. Очевидно, доведеться приймати рішення окреме і радикальне у цьому випадку».
«За цих 5 днів листопада ситуація стає ще напруженішою, тому що споживання електричної енергії вже росте. Рівень розрахунків із державним підприємством «Енергоринок» на сьогодні складає лише 54%. Скажу чесно, я такого не пам’ятаю за багато років своєї роботи, щоб ми не могли знайти кошти для виплат згідно з графіком.
Я просто змушений проінформувати вас, що в таких умовах у «Волиньобленерго» не залишається ніякого іншого виходу, як проводити абсолютно жорстку і чітку політику щодо боржників. Недоплата державному підприємству «Енергоринок» тягне за собою зменшення лімітів в області в цілому.
Якщо ми будемо змушені вкладатися у ці зменшені ліміти, то ми змушені будемо проводити обмеження відпуску електричної енергії. Ми не можемо обмежувати платників, ми не можемо обмежувати тих, хто регулярно і нормально, у повному обсязі оплачує електричну енергію. Вихід залишається лише один – обмеження будуть максимально глибокими для наших боржників, для тих споживачів, які невчасно проводять авансові оплати, передоплати», – розповів Дмитро Іванов представникам районів та міст обласного значення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus