USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Боєць АТО йшов пішки 20 кілометрів: жодна маршрутка не спинилася

6 Лютого 2017 15:46
Лучанин Олександр Дроздов розповів у соцмережі про добровольця, який пішки в мороз і вітер подолав близько 20 кілометрів шляху дорогою додому, бо жодна маршрутка йому не зупинилася.

Про це він написав 5 лютого у Фейсбуці.

Як відомо, для бійців АТО передбачений безкоштовний проїзд за посвідченням учасника бойових дій. Натомість водії маршруток не надто поспішають перевозити учасників АТО, адже мусять везти їх безкоштовно. Так, про інциденти, під час яких водії відмовлялися допомогти бійцям АТО, неодноразово повідомляли на Волині. Нещодавно набув розголосу випадок, коли водій автобуса “Луцьк-Нововолинськ” відмовився від перевезення учасника бойових дій, мотивуючи це відсутністю місць. Раніше повідомлялося, що у Луцьку з маршрутки вигнали учасника АТО, бо його статус - це «понти».

Публікуємо текст допису Олександра Дроздова без змін:

“Цей день я запам’ятаю на все життя.

Сьогодні, повертаючись від батьків по дорозі до Луцька, побачив молодого хлопця у військовій формі із наплічником, який, йдучи понад дорогою і витягнувши руку, намагався спинити попутку… Зупинився.

– Тобі куди?

– Горохів.

– Давай наплічник у багажник…

Рушаємо далі…

Почали спілкуватись звідки, куди… Додому, у відпустку на пару днів, каже він… З розмови дізнався, що цей хлопець на фронті з 2014 року добровольцем, 4 контузії та різної важкості купа поранень, маленька дитина та дружина дома…. Дізнався, що до того місця, де я його підібрав, він йшов пішки з м. Нововолинськ… це приблизно 20 км + ожеледиця+мороз+вітер!!! А ще й ніхто не зупинився йому!!! Питаю у нього:

– А як же маршрутки?

– Вони не хочуть зупинятись, я ж по пільгах… А ще, каже, є такі розумники, які кажуть: “Я тебе туди не посилав”……

Слів бракує просто… Будьте Людьми!” – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
солдат Показати IP 6 Лютого 2017 16:01
напишіть які маршрутки я голова комісії по перевезеннях в луцькому районі тільки скажіть які маршріти ях б......дей всїх мій тел. 0963493722
Василь до солдат Показати IP 6 Лютого 2017 17:31
я думаю що тобі ніхто не напише оскільки це більш за все вигадка, тому що я не вірю що 20км. пішки і ніхто з водіїв не зупинився, добре маршрутчики (і то наврядчи) але звичайні водій не зупинялись не вірю
? Показати IP 6 Лютого 2017 16:49
Отримує понад 12000грн.то його вибір йти пішки чи купити квиток коли держава не може гарантувати реалізацію пільг.
Молодший сержант до ? Показати IP 6 Лютого 2017 17:04
Експерт, звідки такі цифри????:)
Виктор до ? Показати IP 6 Лютого 2017 18:56
Ты п*дло не считай его деенег а пойди туда сам Всякие проблемы бывают с деньгами .Неужели он не заслужил защищая тебя и всех нас на войне бесплатно доехать Хоть постеснялся бы писать за его деньги
Лучанин Показати IP 6 Лютого 2017 16:55
Не раз впевнювався що водії маршруток ск*тини! А ці слова "Я ж тебе туди не посилав" мене збили з толку.Як до них додому зайдуть озброєні бойовики,надіюсь йому ніхто не прийде на допомогу! Поведінка тварин,навіть якщо не бієць АТО. в сніг та заметіль важко підвезти людину!
солдат Показати IP 6 Лютого 2017 17:13
держава це я і ти якщо ми вирішили що він не платить це закон це демократія кажи маршрут ми іх ,...
солдат Показати IP 6 Лютого 2017 17:15
ботяра кажи правду ти з бородою але не воював ти пишеш ала полроху не нюхав ти г ...но ти відробляеш 30 срібників іуди бид ...о
лучанка Показати IP 6 Лютого 2017 17:36
Це жах. Щож коїться в світі...
Дедушка ВДВ Показати IP 6 Лютого 2017 18:21
Що таке для солдата 20 км, я коли був солдатом раз в тиждень 20 км. бігав! А йому бачиш, пішки тяжко було йти. Його б до мене слоном, бігав би як милий!
справжній ВДВ до Дедушка ВДВ Показати IP 6 Лютого 2017 19:25
ти М У Д * К і барахло
Дедушка ВДВ до справжній ВДВ Показати IP 6 Лютого 2017 21:01
муд*к якраз ти, тому що ти х*р, а не ВДВ!
Молодший сержант до Дедушка ВДВ Показати IP 6 Лютого 2017 19:25
А я думаю дєдушка тебе до нього в окопи та під потужний обстріл то біг би ти 20 км та бобляхи губив:))))))
До солдата Показати IP 6 Лютого 2017 19:23
Бери ти за тих нолів плати.хліб безкоштовно ніхто не дає.
))) Показати IP 6 Лютого 2017 20:21
Купити білет у касі на автостанції- і їдь без проблем.
Спортсменка Показати IP 6 Лютого 2017 20:42
Ми самі вибрали собі керовців у Верховну Раду..Тепер маємо...
Волинянин Показати IP 6 Лютого 2017 21:16
Як гарно уряд і чиновники перевели стрілки суспільної думки в питанні пільг учасникам АТО...Вони видали постанову, указ чи закон, що учасник АТО має то і то отримати безкоштовно. Але за безкоштовно для однієї особи мусить платити держава або інша особа. Держава платити не хоче бо каже що немає коштів а інша особа не хоче тому що та ж таки держава обіклала її податками навіть на те що вказана особа зробить щось безкоштовно в ім'я держави. В тої, іншої, особи є сім'я діти яких потрібно годувати, лікувати, одягати...А чи не краще будь кому , хто заробив пільги, просто дати трішки більше грошей і сказати це тобі на проїзд, це собі на житло складай, це на плату за компослуги...Але тут парадокс кажуть немає у держави грошей...то чому тоді тільки і читаєш повідомлення про ріст зарплат у наших слуг, про їх всілякі оздоровчі, командировочні і т д...Так може там собака зарита з пільгами для учасників АТО...Бо і проїзд безкоштовний , і ділянки земельні, і житло яке так щедро обіцяють наші урядники учасникам АТО мають бути в когось відібрані, посунута чиясь черга, чиїсь діти ще будуть перекидатись по світу декілька років без криші над головою... А в той же час наші слуги раптом за рік - два вже мають по 2-3 квартири, рахунки в банках готівки на мільйони гривень, не кажучи про все інше...То може не з бідного водія маршрутки дерти а нехай багатші поділяться, нехай трішки затягнуть паски...Бо я, як батько, кращий шматок завжди віддавав дітям, то нехай і вони, як батьки нації, більш думають про тих хто їх годує а не все собі...Думаймо панове...
Василь до Волинянин Показати IP 7 Лютого 2017 10:59
давайте ви не будете розповідати про бідних маршрутчиків (до того ж водій не завжди є власниками), мінімальна зарплата не встигла піднятися а ціни на проїзд піднялись на 50%,
свідомий Показати IP 7 Лютого 2017 08:05
Знаю що винна влада що не виділяє кошти, але все пізнається в порівнянні. Мабуть потрібно ввести військовий стан як того вимагає закон частину маршруток перевізника забрати на потреби фронту оплату праці всіх працівників в тому числі водіїїв перевести на продуктові карткиа а всі зароблені кошти направляти на потреби армії тоді запрацює гасло все для фронту боротьба і захист батьківщини стануть дійсно спільними і якнайшвидшої перемоги будуть бажати всі як ніколи. То як вам така перспектива пани водії може і не так вже й важко інколи проявити людяність і християнське милосердя підвести бійця сироту чи іншого пільговика. Думаю корона з голови не впаде і хоч як би не старались грошей всіх всеодно не заробите та й мова тут про цінності які грошима не вимірюються. Зробіть добро нужденному і воно вам встократ повернеться.
До волинянина Показати IP 7 Лютого 2017 10:32
Якщо так буде як ви кажете,то нам не буде повода між собою гризтися і ненавидіти людей з посвідченям ато і їх дітей в школах.
До свідомого Показати IP 7 Лютого 2017 14:20
Хтось те посвідченя заробив за 1 день,хтось ,за тиждень,хтось за місяць ,хтось був там тільки по бумагам ,просто за ПЕРЕБУВАННЯ в зоні а не за здійсненя якогось вкладу в боєготовність чи боєздатність.Хотів зібрати людей щоб у Володимері відновити пару одиниць військової техніки,то заті посвідчення і пільги стільки вислухав від людей щой самому резко перехотілось іти в частину і щось робити.Кажуть нехай ті що з посвідченнями її роблять зараз дурних уже немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus