USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Бої біля ЗАЕС зупинилися, триває гасіння пожежі, – мер Енергодара

4 Березня 2022 06:01
Станом на о пів на шосту ранку 4 березня обстріли російських окупантів по Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі призупинилися. Пожежники змогли розпочати гасіння пожежі.

Про це інформує ТСН.

«Зараз бої не йдуть. Ні в місті, ні на станції. Затишшя відбувається. Місто сидить без тепла (була перебита труба, якою відбувалося теплопостачання із ЗАЕС до міста, – ред.). Були перебої з електропостачанням. Вчора ввечері в усьому місті не було водопостачання. Вже все є світло і вода, але немає тепла. Зараз містяни – по домівках та по укриттях – чекають, що буде далі», – сказав мер Енергодара Дмитро Орлов у прямому ефірі українських національних телеканалів під час спільного інформаційного марафону «Єдині новини».

Раніше російські окупанти майже впритул розстрілювали ЗАЕС із танків.

«Кілька годин був безперервний, майже впритул, десь з відстані 100-150 метрів розстріл будівель та приміщень атомної електростанції. Сталася пожежа в адміністративній будівлі та в приміщенні навчально-тренувального центру. Також є інформація, що важке озброєння по першому енергоблоку влучало», – сказав мер.

Чи є пожежа на першому енергоблоці, в який, за повідомленням пресслужби ЗАЕС, влучили росіяни, Дмитро Орлов сказав, що «немає в мене інформації стосовно пожежі на першому енергоблоці». Зазначимо, що перший енергоблок наприкінці лютого був виведений на планово-попереджувальний ремонт. Нині на ЗАЕС із шести енергоблоків працює один.

«Після проведення розвідки в п’ятиповерховому навчально-тренувальному корпусі Запорізької АЕС у м. Енергодар встановлено, що відбувається горіння приміщень на третьому, четвертому та п’ятому поверхах. Попередньо жертв та постраждалих немає. До гасіння залучено 44 особи та 11 одиниць техніки», – ідеться в повідомленні ДСНС близько шостої години ранку 4 березня.

У ніч проти п’ятниці в результаті обстрілів з важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС. Зафіксовано влучання в перший енергоблок.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російських військових, які обстрілюють Запорізьку атомну електростанцію, потрібно зупинити негайно, інакше Європа загине від ядерної катастрофи.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти з попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об’єкта, що може призвести до важких і трагічних наслідків для усього світу».

Президент США Джо Байден і Президент України Володимир Зеленський під час термінової розмови в ніч на п’ятницю обговорили ситуацію, пов’язану з обстрілами та захопленням Запорізької АЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus