USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Бойове хрещення пройшов під Бахмутом: історія вчителя-захисника з Торчина

21 Березня 2024 20:44
Василь Степанович Федорчук родом з Рівненщини, а з 1993 року – житель селища Торчин. У мирний час працював учителем: був і філологом, і вчителем фізичної культури та «Захисту України».

З перших днів війни пішов добровольцем захищати рідну землю, бо інакше просто не міг, повідомляють у Торчинській громаді.

Бойове хрещення пройшов у Бахмуті. Потім були Куп'янськ, Лиман... Кожне місто відзначене важкими боями, втратами побратимів, перемогами і поразками. Як каже Василь Степанович: «Ми там, щоб ви могли спокійно жити тут».

Читати ще: Позивний – Доцент: волинянин перекваліфікувався із викладачів у військові, щоб боронити Батьківщину

За виявлену мужність під час відбиття ворожих штурмів Василя Федорчука нагороджено відзнакою командира ОТУ «Лиман» «Знак доблесті».
Крім того, воїн отримав відзнаку командира 100-ї бригади «За оборону рідного краю». Також його було відзначено медаллю «За оборону міста Бахмут», яка є дуже важливою військовою нагородою. Ця медаль – символ витривалості і героїзму, відваги та відданості Захисників, які боролися за Бахмут.
«Почесні нагороди – підтвердження відваги, героїзму і самовідданості у боротьбі за свободу та незалежність України нашого Воїна, – переконані у громаді. – Для кожного з нас він є справжнім Героєм і прикладом для наслідування».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рвп Показати IP 21 Березня 2024 22:38
По 300 грн.за першу і за третю збирали в батальйоні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus