USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Бредбері боровся зі смертю у своїх книжках. ВІДЕО

7 Червня 2012 18:03
Культовий письменник розповідав, що для нього значило життя.

Інтерв’ю Рея Бредбері опублікувала ТСН.

Письменник Рей Бредбері, який помер 6 червня на 92-му році життя, у 1999 році дав інтерв'ю Олександру Ткаченку у програмі «Обличчя світу».
Бредбері, зокрема, зазначав, що не любить ярлика «письменник-фантаст». «Насправді я не зовсім фантаст. Такий ярлик мені довгий час навішували. Лише 20% моїх творів можна віднести до наукової фантастики. Решта - це магічний реалізм, чи як там краще його класифікувати... «Марсіанська хроніка » - це теж не наукова фантастика, це, я сказав би фантазія, навіть міфологічна річ. Єдиний мій суто фантастичний роман «451 градус за Фаренгейтом». Усе, про що там розказано, може дійсно відбуватися. І воно вже насправді відбувається», - розповідав він.

Бредбері наголошував: «Насамперед я просто письменник, закоханий в ідеї, образи. Я метафорист і поет».

На питання «Чи боїтесь ви смерті?», невблаганний оптиміст Бредбері зазначив, що бореться зі смертю своїми книгами: «У всіх моїх оповіданнях смерть - це рекошетна дошка. Всі ми знаємо, що у нас є певна кількість часу для того щоб працювати та створювати. А та рекошетна дошка, та смерть, весь час там. Ти кидаєш об неї своє життя, а воно відскакує. І кожне моє оповідання - це нова зброя проти темряви. Коли я закінчую нову книгу, відправляю її поштою, то тоді я кажу: Отак, смерте, я знову тебе переміг».

Бредбері був впевнений, що людина має змінюватись сама і змінювати світ, хоча б у своїй уяві. Письменник присвячував свої книги дітям і був упевнений, що коли вони подорослішають, то неодмінно захочуть самі змінити цей світ. «Я вдячний, що народився і я мушу за це віддячити світові. І кожне з моїх оповідань - це плата первинному диву», - наголошував письменник.
Повна версія інтерв’ю:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus