USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Броньовик, який перевозитиме «золото» «Світязю»

13 Листопада 2014 11:46
Цей автомобіль у Німеччині перевозив золото. Нині ж його призначення в Україні – зберігати найцінніше: людські життя.

Роті спеціального призначення УМВС «Світязь» презентували броньовик, зроблений на базі «Мерседесу». Спецавто подарував благодійних фонд «Волинь 2014».

Автомобіль переобладнаний з мікроавтобуса, який перевозив у Німеччині золото. Сейфи, які були всередині, використали для додаткової броні стін і машина має 3-й (найвищий) ступінь захисту.

Командир «Світязю» Олександр Фацевич розповідає, що головне завдання цього автомобіля – перевезення та захист особового складу від осколків та дрібнокаліберної зброї.

«Завдання цієї машини не брати участь у бойових діях, а доставити особовий склад на рубіж з противником чи на блок-пост. За досвідом бойових дій в Іловайську, можу сказати, що такий транспорт надзвичайно потрібен. Там у нас була машина з меншою броньованою капсулою. Тож, щоб вивезти певну кількість особового складу робили 7-10 ходок. А цією машиною можна їх забрати за одну ходку», - каже командир.
У автомобілі - 11 посадочних місць, але в екстрених ситуаціях вона може забрати до 30 людей. Є спеціально обладнані місця для поранених.

Оскільки спецбатальйон найчастіше виконує завдання в населених пунктах, то такий транспорт якнайкраще підходить для поставлених завдань. Нагадаємо, у «Світязя» вже є й БТР. Олександр Фацевич говорить, що багато таких автомобілів не потрібно, однак, ще від одного такого броньовика не відмовилися б. Також він згадав і попереднє броньоване авто, яке «загинуло» в Іловайську.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНИН - ПРО ІЛОВАЙСЬКИЙ КОТЕЛ: З ПЕРШИХ УСТ


«Коли обстрілювали ГРАДами школу, біля якої машина стояла, автомобіль витримав. Був пробитий бак, спущені колеса, але машина заводилася. Капсула і скло були цілі.
Машина вивезла багатьох людей не лише батальйону «Світязь» з-під обстрілів. Потому вона згоріла, можна сказати, «загинула». Такий транспорт дуже потрібен, і його цінують. І хоч в нас є БТР, все ж цінніша ця машина. Вона мобільна, швидше здійснюється посадка-висадка», - пояснює Олександр Фацевич.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ЦЮ ДОРОГУ ЖИТТЯ ЗАПАМ’ЯТАЮ НАЗАВЖДИ», - КОМАНДИР «СВІТЯЗЯ» ПРО ІЛОВАЙСЬК

Автомобіль в зону АТО поїде разом з особовим складом, щойно надійде наказ про виїзд.
Начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига додав, що батальйон нині повністю готовий до виконання завдань і забезпечений на 100%.
Є у бійців і бронежилети, і каски, форма, зброя, каремати, оптичні приціли, прилади нічного бачення. До цього долучилися окрім держави й благодійники.


Нагадаємо, все забезпечення «Світязю» було знищене обстрілами під час виконання завдань роти у зоні АТО у серпні цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus