USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бронза хокейного ЧС приїхала до Луцька

10 Березня 2016 09:08
Збірна України з хокею з м’ячем (бенді) уперше в своїй історії здобула бронзу чемпіонату світу серед команд групи «В». Про перебіг світової першості в російському Ульяновську, неспортивні емоції після матчів та підтримку українських фанів на чужій землі розповів член збірної Дмитро Цимбал.

До цього синьо-жовта збірна двічі виступала на мундіалях, та все безрезультатно, - йдеться на сторінках щотижневої газети Волинські Новини № 6 від 10 березня 2016 року.

«Перший ЧС ми провели у Швеції і посіли останнє місце. Потім були в Іркутську – вибороли передостаннє місце. Минулоріч пропустили ЧС в Хабаровську через політичні моменти. Зараз поїхали в Ульяновськ. Склад команди оновився – багато молоді, колишні шайбовики».

Напрочуд вдало розпочала третій для себе чемпіонат світу збірна України з бенді. Наша команда здобула три перемоги та забезпечила собі місце в чвертьфіналі.

Свій турнірний шлях українці почали з розгрому Японії – 6:1. Потім у напруженому поєдинку наша збірна обіграла Чехію – 9:7. В останньому груповому матчі збірна України не залишила каменя на камені від команди Сомалі – 14:00. Переможна серія продовжилася й з китайцями – 8:2. І тільки монголи завдали поразки українцям – 1:2.

Упродовж турніру за синьо-жовтих вболівала армія фанатів.

«Дуже багато глядачів було. Уболівали і за Україну, приходили з національними прапорами. Таке враження, що за Україну вболівали найсильніше. Люди фотографувалися, брали автографи».

У чвертьфіналі українці знову ж обіграли Японію. А в півфіналі на них чекала сильна збірна Німеччини.

«Трибуни стадіону постійно були забиті, незважаючи на пору доби. От із німцями ми грали о 21:00, то весь зал був повен. За Німеччину виступає дуже багато росіян. Фактично стовідсотково їхня збірна складається з російської діаспори. Програли їм по пенальті. Зараз шкодуємо, що не потрапили у фінал, адже німці й стали чемпіонами».

Найбільш агресивною виявилася збірна Монголії. В основний час зустрічі за третє місце Україна та Монголія не визначили сильнішого – 5:5. Зауважимо, що монгольські хокеїсти вели з рахунком 3:0 і 5:2. Для визначення переможця було призначено два додаткові тайми по 10 хвилин, але незадовго після початку першої десятихвилинки Дмитро Коваль забив переможний для українців м’яч. Відразу після гола на льоду сталася масова бійка між гравцями двох команд.

«Після переможного гола наші хлопці всі зраділи, почали обніматися. А тут дивлюсь – наших уже б’ють. Я вперше бачив, щоб билися ключками, троє на одного бігли. Монголи не могли впоратися з емоціями. Одному хлопцю ключкою по голові дали так, що він навіть не пам’ятає нагородження. Уявляєте – приїхати на чемпіонат світу, виграти бронзу і забути церемонію нагородження».

Підготував збірну України до змагань тренер зі Швеції Магнус Альм. На посаді він з грудня 2015 року. Минулої зими швед зустрічався з українською делегацією, що брала участь у юнацькому чемпіонаті світу в Сарпсборзі. Також він є шанувальником української музики та трішки розмовляє російською мовою.

«Переважно він спілкувався з нами через перекладача. Грамотно тактично нас вибудовував. Наш тренер після того, як ми вибороли третє місце, вийшов на лід і подякував йому».

Дмитро Цимбал зараз у Луцьку тренує дитячу хокейну команду ДЮСШ №2/ХК «Спарта». Для дітей перемога тренера є найкращим прикладом.

«Діти привітали. Не приховуватиму, показав їм медаль з чемпіонату світу. Колись я навіть не міг подумати, що стану призером, – усміхається Дмитро. – Потрібно віддавати дітей у спорт, щоб вони розвивались. Мої хлопці завдяки хокею всю Україну об’їздили».

Сергій Кузьменко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus