USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Британець виявив зниклий у 2014 році малайзійський Boeing?

10 Вересня 2018 15:50
Відеопродюсер із Великої Британії Ян Вілсон стверджує, що знайшов у камбоджійських джунглях на Google Maps зниклий у 2014 році малайзійський Boeing рейсу MH370 із 239 людьми на борту.

Про це він розповів британському виданню The Daily Star, пише ТСН.

Тепер він вимагає, щоб його знахідку перевірили пошукові групи, однак більшість експертів дуже скептично ставляться до цієї ідеї.

На зображенні літак на картах Google розташований за 100 кілометрів на захід від столиці Камбоджі Пномпеня. За розмірами він схожий із зниклим Boeing, однак має 69 метрів у довжину, тоді як зниклий малайзійський літак мав у довжину 63,7 метра. Вілсон пояснює це тим, що під час падіння хвіст відпав від фюзеляжу, і підтверджує це тим, що на зображенні видно порожнє місце між хвостом та "тілом" авіасудна.

"Вимірюючи за системою Google, ви побачите 69 метрів, але, схоже, там є проміжок між хвостом і задньою частиною літака. Це трохи більше, але є цей проміжок, який, ймовірно, пояснює все", - розповів виданню чоловік.
До цієї версії є кілька запитань. Зокрема, ця територію вже проглядалась пошуковими групами після зникнення літака. Крім того, авіасудно майже не зруйноване, а зробити таку м’яку посадку в джунглях майже неможливо. Та й за чотири роки навряд чи на картах Google можна було б настільки чітко побачити літак, оскільки в джунглях він би заріс густою рослинністю. Експерти вважають, що на зображення потрапив просто літак, який в цей час пролітав над лісом, однак пояснень у Google все ж попросять.

Boeing 777, що прямував у Пекін з Куала-Лумпура, зник з радарів в ніч проти 8 березня 2014 року. На борту лайнера перебували 239 осіб. Ні літака, ні людей з нього не знайшли досі. В кінці березня Malaysia Airlines офіційно заявила, що вважає всіх, що перебували на борту, загиблими.

Пошуки одразу після катастрофи були безрезультатними. Від серпня 2014 до кінця 2017 року була зроблена ще одна спроба знайти сліди зниклого лайнера в Індійському океані. Вона теж не увінчалась позитивним результатом. Третя фаза пошуків тривала від початку 2018 року до червня того ж року. За весь цей час пошуковцям вдалося знайти лише незначні фрагменти морського сміття, які, найімовірніше, належать зниклому літаку, більш ніж в чотирьох тисячах кілометрів від можливого місця падіння – на островах Реюньйон та Родрігес, берегах Мозамбіку та ПАР.

У липні 2018 року міжнародна слідча група опублікувала результати розслідування, в якій зазначила, що так і не змогла встановити причини зникнення та місце падіння літака. Однак, ті докази, які вдалося встановити, беззаперечно вказують на те, що розворот літака із запланованого курсу та його кружляння над Індійським океаном протягом кількох годин не могли статись внаслідок технічних негараздів і були здійснені лише вручну, що є неправомірною дією пілота або іншої особи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus