USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Британія погодилася заплатити 40 млрд євро за вихід з Євросоюзу

6 Серпня 2017 12:15
Велика Британія погодилася заплатити до 36 мільярдів фунтів стерлінгів (близько 40 млрд євро), щоб врегулювати фінансові зобов'язання перед Євросоюзом після Brexit, повідомляє The Telegraph з посиланням на джерела в уряді, передає Новое время.

Урядовці дійшли до висновку, що дана пропозиція - єдиний спосіб вийти з глухого кута, в який зайшли в ході переговорів. При цьому вони збираються висунути зустрічні умови про фінансове врегулювання.

Зазначається, що Велика Британія готова виплатити суму в 40 млрд євро, тільки якщо ЄС погодиться обговорити фінансове врегулювання в рамках угоди по майбутнім відносинам, включаючи торговельну угоду.

Як пише видання, ця пропозиція була озвучена Лондоном вперше.

Раніше ЗМІ повідомляли про 50 мільярдів, але нібито прем'єр-міністр Тереза Мей відкинула цю суму як занадто велику.

23 червня 2016 року британці на референдумі сказали "ні" збереженню членства Великої Британії в складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти - 48%. Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Погрались i хватить Показати IP 6 Серпня 2017 16:53
Хай украiнцi пограються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus