USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Британія зробила попередження Путіну на тлі теракту в Підмосковʼї, – The Telegraph

24 Березня 2024 08:10
Велика Британія на тлі теракту в «Крокус Сіті Холлі» у Підмосковʼї попередила російського диктатора Володимира Путіна не використовувати його як «привід» для ескалації війни проти України.

Про це пише The Telegraph.

«Відчайдушне бажання Путіна перекласти все це на Україну не є дивним, оскільки він намагається ще більше обдурити російський народ, вдаючи, що всередині Росії немає незгоди. Він не повинен використовувати цей сфабрикований зв’язок як будь-який привід для посилення своєї незаконної війни в Україні», – сказало виданню високопоставлене джерело в британських силових службах.

Водночас голова Комітету закордонних справ Палати громад від консерваторів Алісія Кернс наголосила, що російські медіа вже поширюють діп-фейкові відео з нібито українськими посадовцями «у спробі звинуватити Україну та надати Путіну певний захист за військові злочини, які він скоює в Україні або ще гірше – привід для подальших звірств»

«Немає жодних ознак будь-якого зв’язку з Україною, ані будь-яких достовірних підстав припускати їхню причетність», – додала вона.

Ввечері 22 березня 2024 року у Підмосковʼї стався теракт. У будівлі Crocus City Hall невідомі в камуфляжі відкрили стрілянину. Після цього там спалахнула пожежа.

За даними росЗМІ, жертвами теракту стали понад 100 осіб. Серед них є ті, хто помер внаслідок стрілянини, а також ті, хто загинув внаслідок пожежі.

BBC пише, що щонайменше двох терористів було вбито – одного у будівлі Crocus City Hall, іншого – на автодорозі у Брянській області. Видання стверджує, що має паспорт останнього, він є 30-річним громадянином Таджикистану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus