USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Британські дослідники підтвердили, що новий штам коронавірусу набагато заразніший

2 Січня 2021 11:54
Професори лондонського Імперського коледжу дослідили новий штам коронавірусу, виявлений у Великій Британії. Вони з’ясували, що він набагато заразніший, ніж попередня версія вірусу.

Про це розповів один із дослідників професор Аксель Ґарді, передає BBC. За його словами, мутований коронавірус значно заразніший, оскільки він збільшує так зване число R – показник контагіозності (заразності) вірусу – на 0,4−0,7 одиниці.

«Це найсерйозніша зміна вірусу від початку епідемії», – наголосив Ґарді.

Число R – це середня кількість людей, яких заражає інфікована людина. Якщо R перевищує одиницю, це означає, що вірус поширюється, а кількість інфікованих зростає. Якщо ж R менше 1, кількість заражених поступово зменшується. За оцінками науковців, у Великій Британії число R становить приблизно 1,1−1,3.

"Дані Імперського коледжу демонструють найкращий нині аналіз і вказують, що заходи, яких ми вжили на даний момент, не допоможуть знизити число R до менше 1",пояснив професор Оксфордського університету Джим Найсміт, який не брав участі в дослідженні.

Згідно з дослідженням лондонського коледжу, кількість інфікованих новим штамом коронавірусу в листопаді 2020 року зросла втричі. Однак людей, які заразилися першим штамом коронавірусу, зафіксували на третину менше.

Уточнюється, що новий штам поширюється однаково швидко серед усіх вікових груп, а не тільки з-поміж людей віком до 20 років, як це вважалося раніше. Водночас наголошується, що свідчень про більшу смертоносність мутованого коронавірусу зараз немає.

14 грудня у МОЗ Британії оголосили, що виявили новий штам коронавірусу в 60 регіонах країни. Прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив, що заразність нового штаму може бути на 70% вищою, ніж у старого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бендер Остап Показати IP 2 Січня 2021 14:13
Крепитесь. Заграница нам поможет. Граждане делаем взносы в фонд борьбы з короназавром. Полная тайна вкладов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus