USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Буданов: Третина «Шахедів» доходить до цілі, терор дронами може бути ще довго

24 Жовтня 2022 08:40
30% запущених росіянами «Шахедів» доходять до цілей.

Про це повідомив очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю УП.

На запитання, скільки в росіян ще залишилося іранських дронів, Буданов відповів, що РФ постійно їх замовляє. Росіяни замовили близько 1700 всіх типів дронів, але їх, за словами Буданова, ще треба виготовити.

Зазначається, що одноразова поставка партії – це близько 300 одиниць. Наразі застосовується друга партія.

Читати ще: Зеленський: Іран бреше, що не продає Росії дрони, є домовленість про тисячі

Станом на 22 жовтня росіяни застосували близько 330 «шахедів», з них 222 було збито. За словами Буданова, «інші, в тій чи іншій мірі, дійшли до своїх цілей – не завжди до своїх, інколи десь поряд, але 30% дронів доходять до цілей».

Буданов сказав, що «ППО в принципі справляється, 70% збиті», але «терор з використанням «Шахедів» насправді може бути ще довго».

Водночас запаси ракет у росіян майже вичерпані.

«По «Іскандерах» – це біля 13% залишилося, по ракетах типу «Калібр-ПЛ», «Калібр-НК» – це біля 43%, по ракетах Х-101 та Х-555 теж біля 45%. Просідати нижче 30% взагалі дуже небезпечно, тому що це вже йде НЗ (недоторканий запас – «УП»).

По «Іскандерах» Росія вже давно пройшла НЗ, але по «Калібрах» і по Х-101, Х-555 ще намагаються якось утримуватися в межах своїх норм», – зазначив очільник ГУР.

Тим часом Ізраїль надав Україні розвідувальні дані, корисні для ураження іранських безпілотників, повідомляє Укрінформ з посиланням на New York Times.

Видання не уточнює, про які саме дані йдеться, але нагадує, що після використання росію дронів проти Києва в понеділок міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до Ізраїлю з проханням надати зброю для протиповітряної оборони. Прохання було відхилено міністром оборони Ізраїлю Бенні Ганцем, оскільки Ізраїль співпрацює з росією у проведенні рейдів ізраїльських ВПС у Сирії. Водночас Тель-Авів, за його словами, надасть системи раннього попередження, що допоможе протистояти іранським безпілотникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus