USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будівельний скандал у Луцьку - люди проти «нових сусідів». Кажуть: незаконно

1 Травня 2015 10:22
Проти будівництва магазину виступили мешканці двох будинків на вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів, що у Луцьку. Словесна перепалка між жителями і будівельниками сталася 30 квітня. Про це інформує Волинське Агентство Розслідувань.

Представники забудовника наполягають на тому, що будівництво законне і у них є всі необхідні дозволи. У планах забудовника – звести «тимчасову споруду» площею 30 метрів квадратних під продуктовий магазин.

Будівництво розпочали 30 квітня об 11:00. Нікого з мешканців сусідніх будинків не повідомили про будівництво, більше того – ніхто не питав, чи згодні вони на «нових сусідів».

«До мене звернулися жителі нашого будинку з претензіями, що я підписала документи про згоду на будівництво. Я нічого не підписувала, в мене ніхто погодження не питав, не було зборів мешканців. Ми просимо сюди власника будівництва, щоб він пояснив ситуацію. Нікого не питали. Ми проти магазину чи бару на цій території», – каже управдом будинку №4 Наталія Сєрік.

Мешканці сусідніх будинків наголошують, що це - кооперативна територія і вони уже 26 років сплачують гроші за цю землю. У майбутньому тут планували облаштувати дитячий майданчик. Якщо ж будівництво «тимчасової споруди» таки завершать, то, зі слів жителів, до будинків не буде під’їзду. Також вони хвилюються, що не зможуть доїхати автомобілі швидкої чи пожежні.

«У нас чотири рази вже були пожежі. А якщо, не дай Бог, знову горітиме, то пожежний автомобіль не заїде», – обурюються люди. До того ж, біля будинків і так мало місця, щоб гуляти з дітьми.

Оскільки працівники будівництва не назвали власника та не показали людям документів, лучани вдень блокували будівництво. Згодом почали збір підписів жителів сусідніх будинків проти будівництва магазину та навіть викликали міліцію.

Надвечір приїхали представник забудовника та головний інженер будівництва Сергій Ярмолюк. Він представив документацію на будівництво, проте люди вирішили не розходитися, оскільки дозвіл виданий без їхньої згоди. Представники “Самооборони”, які приїхали на місце події, пояснили мешканцям, що будівельники діють згідно з наданої їм документації, а людям необхідно звернутися в міську раду. Там мають пояснити, чому виконком дав дозвіл на будівництво без згоди сусідів.

Приїхав також депутат обласної ради Святослав Боруцький, який пообіцяв зв’язатися особисто з міським головою Миколою Романюком та допомогти жителям сусідніх будинків розібратися з законністю забудови. Лучани домовилися з депутатом, що одразу ж після вихідних спільно звернуться в міську раду.

Після візиту “самооборонівців”, депутата та міліції робітники розгорнули пісок, привезений для будівництва та зібрали техніку. Після цього огородили територію стрічкою та поїхали з будівництва.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Суддя Дредд Показати IP 1 Травня 2015 10:38
Будівельників відпи...ти, шалман спалити.
Патріот до Суддя Дредд Показати IP 1 Травня 2015 23:18
По-перше Климчук(Самооборона) член виконкому. По-друге-там, де зявляється Самооборона,там завжди "пахне паленим"(вони завжди або "рішають" або "кришують" або щось мутять). Як пропіаритись, що затримали( ДАІ їм передзвонили) пяного суддю,то вони №1, а як розказати,що вони захищають бариг так мовчок))))) Мешканцям - 1 - Заява в міліцію про відкриття справи з приводу підробки документів(підпису) 2 - Заява в суд, разом із завою про забезпечення позову про зупинення будівельних робіт.
не пацик Показати IP 1 Травня 2015 10:47
таке неподобство робиться по всій Украіні ! нема на це ради а люди самі себе захистити неможуть влада мае ізцього вигоду інакше булаб реакція відповідних органів
Анонім до не пацик Показати IP 1 Травня 2015 15:43
...тiльки свiдомi таке витворяють...
луцьк Показати IP 1 Травня 2015 10:53
ТО все квіточки...ви би бачили що робиться на вул.Рівненська біля зупинки " Луьке АТП-10727" там взагалі заграбастали весь тротуар де ходили люди і ведуть будівництво...і ніякої реакції чиновників...ото цирк..
Тох Показати IP 1 Травня 2015 11:29
Понаїхало полішуків і ще незадоволені. А може це полішук і будує?
Лучанка Показати IP 1 Травня 2015 12:45
Та скільки вже треба тих магазинів...
555 Показати IP 1 Травня 2015 13:11
Цей Романюк зовсім знахабнів як можна роздавати наліво направо дозвола на будівництво де попало хватить брати собі в карман багато людей доліталось а Романюк допізд*****!!!!
Ірина до 555 Показати IP 1 Травня 2015 19:54
дозвіл на будівництво не Романюк дає особисто, а члени виконкому, тобто їх більшість! а вам, аби скрізь Романюка тулити! якраз він бореться з таким незакаонним будівництвом у місті!
Анонім до Ірина Показати IP 1 Травня 2015 20:45
групова відповідальність - безвідповідальність, крайнього немає.
444 до 555 Показати IP 1 Травня 2015 20:05
Перш ніж так говорити про людину, треба чіткі факти...Примахались до рішення виконкому, де навіть й сам Романюк не був присутній й вішаєте ярлики....Найміть адвоката й хай оскаржує рішення в суді, чого Климчук язика в ду..у засунув й мовчить...Як дерибанити землю то перший, а якщо люди проти--найшли крайнього...Тому не тріпати язиком треба, а шукати адвоката й в суд...
Володимир Показати IP 1 Травня 2015 13:25
Ой да ладно Вам... Он навпроти на кутку між будинками в упор під фундамент підкопали і намурували собі що хотіли... і два позови в суд від всіх мешканців і доказано, що не законно продана земля і норми порушені... і толку... суд затягують, міськрада віднєкується, а забудовник собі працює. Тим часом панельні будинки яким 30 років тріщать по швах. Потім будуть просити гроші в Києві на відновлення житла простраждалим після завалу. Поки немає виконавчої влади - нічого не зміниться. Все куплено.
Анонім до Володимир Показати IP 2 Травня 2015 00:56
Наш будинок(( і цільове призначення землі-визначене для зберігання буд матеріалів, а вони по будинку обкопали. Страшно як завалиться , а в усіх малі діти. Одні воюють, інші так гроші в той час всі загребсти хочуть.
сусід з кравчука до Володимир Показати IP 17 Травня 2015 18:53
не вводь людей в оману, по цій будові була створена група з трьох жильців, які вивчали документи забудовника. Ми були в прокуратурі, в архітектурі, в міськраді, в облраді, особисто в Гузя, Романюка, в прокурора міста.. Робили навіть депутатський запит через Київ і депутата Верховної ради... Повірь перевірили ВСЕ. І підтвердилось що в людини все законно. І не треба говорити не правди. Мало того він дійшов з нами згоди і прийняв участь у благоустрої двора, поміняв за власні кошти нам тепломережу, поміняв задвижки і крани які не тримали воду роками.
356 Показати IP 1 Травня 2015 13:39
Коли їм віддадуть архбудконтроль, вот тоді мери міст заживуть, а поскаржитись не буде кому!!! Рука-руку миє!!!
Anonymous Показати IP 1 Травня 2015 14:03
просто наверно ларёк-марёк с квасом выгоняют от новой постройки так они решили немного поменять дислокацию .. а мне как то всё равно что там будут строить хоть бардель. А полишукам скажу им всё не так как .....
Дідо Показати IP 1 Травня 2015 16:36
Розумовський рулить
ЛУЧАНКА Показати IP 1 Травня 2015 17:13
ХОТІЛОСЯ Б ЗНАТИ, А ПОЛІЩУКИ, ЯКІ ПОНАЇХАЛИ, ТО ХТО? НАСКІЛЬКИ Я ЗНАЮ, ПОЛІССЯ - ЦЕ ВСЯ ВОЛИНЬ ТА ЩЕ Й ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ОБЛАСТЕЙ....
вовк до ЛУЧАНКА Показати IP 1 Травня 2015 17:45
Географію курка вчи то знатимеш де луцьк знаходиться. А шалман спалити .
ЛУЧАНКА до вовк Показати IP 6 Травня 2015 21:57
Я НЕ ОБЗИВАЛА НІКОГО. ГЕОГРАФІЮ Я ЗНАЮ, А ТОБІ ПОТРІБНО ПОВЧИТИ, ЩОБ ТИ ЗНАВ, ЩО ЛУЦЬК ЦЕ І Є ЦЕНТР ПОЛІССЯ. ТАК ЩО ТИ ТАКИЙ ЖЕ ПОЛІШУК З ЛУЦЬКА ЯК І ТІ ЩО ПОНАЇХАЛИ.
стоп Показати IP 2 Травня 2015 17:52
знову кинуть людей
Знаючий Показати IP 3 Травня 2015 01:21
А будує генделики депутат міської ради Андрій Разумовський - власник фірми "Бетонбруксервіс", син Руслана Ваймана, директора ДБК. Не без допомоги Романюка. І ніхто нічого не добється. Вже Женік Ткачук "Смакоту" від Линника на кожному углу понастроював, тепер Андрюха буде пійло до закусі продавати. Спасибі жителям Зміїнця за мера-суперуправлінця.
миколка Показати IP 3 Травня 2015 10:04
я мешкаю на чорновола тут стояв один будинок сере поля зараз стільки застроїли сопалаївку висушили дерева порубали для дров на срібні лелеки такий бардак зробили тепер непугуляти з дітьми і не зробити шашлики просто немає де людей ходить куча машин куча малалетки тра*аються цілу ніч
майдан Показати IP 15 Травня 2015 22:33
Скажіть хоч хтось!!! чому погано те що розбудовується інфраструктура міста?????? чи просто жаба давить? то тоді зовсім інша справа, Проблема виявляється не в забудовниках, а величезна проблема в мешканцях? В свідомості, в совісті, в світогляді........... ось в чому проблема!!!! і аж ніяк не в тих людях які хочуть щось створити! Я живу поряд, і ніяк не збагну .. чим погано те що вийшов і поряд ВСЕ! Всі послуги і товари поряд... ЧИМ ПОГАНО??? хтось пояснить? поки я тільки бачу злість, підлість і заздрість наших "прекрасних" і вічно невдоволених людей, (мешканців).....
Людмила Показати IP 15 Травня 2015 22:37
Це точно підмічено. Часто буваю за кордоном, там такого явища немає.. Якщо будується щось для загальних потреб, то будь то поляк, італієць тільки вітає таке. Бо розуміє глобальність , що це і податки і робочі місця, і благоустрій, і розбудова міста, і розвиток інфраструктури... А в нас як завжди... все по "українські"... А ще воно одне з другим в Європу морду пхає...
сусід Показати IP 17 Травня 2015 18:42
В чому проблема? не зрозумів якщо чесно… Не можна будувати? Так це ж абсурд… Тільки й мови про це що треба розбудовуватись і розвиватсь? В любій країні світу підтримують і розвивають будь-яке будівництво. А тим більше якщо воно для суспільних потреб.
сивий Показати IP 17 Травня 2015 18:54
В чому проблема? не зрозумів якщо чесно… Не можна будувати? Так це ж абсурд… Тільки й мови про це що треба розбудовуватись і розвиватсь? В любій країні світу підтримують і розвивають будь-яке будівництво. А тим більше якщо воно для суспільних потреб.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus