USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Держреєстраторів, які погоджують незаконне будівництво в Луцьку, позбавлять ліцензій

28 Серпня 2020 12:11
У зв’язку з черговими випадками незаконної реєстрації прав власності на об’єкти будівництва Луцька міська рада звертається до Мінюсту, поліції та прокуратури.

Про це йшлося 28 серпня під час позачергового засідання сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення Про звернення до Міністерства юстиції України, Головного управління національної поліції у Волинській області, Прокуратури Волинської області щодо можливих протизаконних дій державних реєстраторів, приватних нотаріусів, інженерів з інвентаризації нерухомого майна тощо.

Як розповів депутат міської ради Ігор Поліщук, відповідно до чинного законодавства, зміна функціонального призначення, геометричних розмірів, втручання в несучі конструкції є будівництвом, тож вимагає отримання дозвільних документів. Своєю чергою, зміна функціонального призначення без дозвільних документів заборонена.

Він наголосив, що на підставі неодноразових звернень фізичних та юридичних осіб, використовуючи дані з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, відділом державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради неодноразово було виявлено зареєстровані право власності на нежитлові приміщення за наступними адресами: вул. Яровиця, 2/3, вул. Стрілецька, 53, вул. Єршова, 4, вул. Арцеулова, 12/84, вул. Кравчука, 34а/2, вул. Єршова 11а, вул. Коперника 5/1, вул. Богдана Хмельницького, 32, вул. Кравчука, 15/23 та інші. Власники приміщень на місці були відсутні.

Як пояснив депутат, йдеться, зокрема, про прибудови до перших поверхів багатоповерхових будинків, які нерідко займають територію тротуарів і пішохідних зон.

«Реєстрація права власності зі зміною функціонального призначення (квартира під нежитлове приміщення, торгові, офісні приміщення, стоматологічний кабінет) відбувалась державними реєстраторами та приватними нотаріусами на підставі довідок (висновків), виданих інженерами з інвентаризації нерухомого майна ФОП Пазієм Олександром Леонідовичем, ФОП Ткачовим М. Г. та іншими, попри відсутність дозвільних документів», – сказав Ігор Поліщук.

Тобто мова йде про протизаконні дії державних реєстраторів, приватних нотаріусів, інженерів з інвентаризації нерухомого майна, внаслідок яких неконтрольовано змінюється архітектурний стиль міста, мешканці будинків наражаються на небезпеку внаслідок реконструкцій, а до міського бюджету не надходять кошти, передбачені до сплати чинним законодавством.

Читайте також: Міськрада скаржиться до Мінюсту через незаконне будівництво в Луцьку

«Просимо перевірити наведені обставини, припинити діяльність вказаних осіб, а також у подальшому унеможливити створення схем спрямованих на дублювання функцій, якими наділені виключно державні органи контролю у сфері містобудування», – наголосив депутат.

Фото ілюстративне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ага Показати IP 28 Серпня 2020 13:50
Тепер . ще й мін,юст упаде на хвіст і потрібно буде заносити .щоб порішати питання.
Небайдужий Показати IP 28 Серпня 2020 15:53
Страшно аж жах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus