USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Будівництво кріогенного заводу під Луцьком не погоджували з громадою і владою міста. Відео

14 Січня 2020 19:23
Нове хімічне виробництво, чи пункт зберігання балонів з промисловим газом поблизу Луцька? Голова Гіркополонківської ОТГ Ніна Симонович може винести уже на найближче засідання сесії питання про будівництво кріогенного заводу. Люди налякані, адже у Луцьку вже є два заводи викиди яких в рази перевищують допустиму норму і нині ніхто не може на них вплинути. У всіх питання одне: чи нове виробництво не буде черговою загрозою для здоров’я волинян.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

10 січня у селі Гірка Полонка представники столичної фірми «Кріогенсервіс» провели вдруге громадські слухання на які ніхто з місцевих не з’явився. У результаті певне коло присутніх, а саме голова Гіркополонківської ОТГ Ніна Симонович разом з представниками «Кріогенсервісу», вирішили питання будівництва кріогенного заводу розглянути на черговій сесії Гіркополонківської ОТГ.
«Для них громадські слухання – це лише привід швидше розпочати будівництво, адже люди на них не приходять через погану поінформованість», – йдеться в сюжеті. Натомість працівники «Кріогенсервісу» кажуть, що приїхали із столиці спеціально для того аби розповісти селянам про свою діяльність.

Переконують, що хімічного заводу не будуватимуть, а облаштують лише пункт наповнення та зберігання балонів з промисловими газами, таких як кисень, аргон та діоксид вуглецю.

Регіональний представник «Кріогенсервісу» Максим Бухтіяров стверджує, що жодного негативного впливу на здоров’я гази не мають, небезпечних хімічних реакцій не буде.

Представники міської ради – проти будівництва хімічного заводу чи станції зберігання балонів з промисловими газами, адже поблизу знаходяться житлові будинки, а це в будь якому випадку-небезпечно.

Перший заступник луцького міського голови Григорій Недопад та директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль зазначають, що перед тим, як зводити таке виробництво, представники компанії мали б проінформувати про це не лише жителів навколишніх сіл, але й міста Луцька. Адже земельна ділянка, на якій зводитимуть виробництво, знаходиться в безпосередній близькості від житлових будинків лучан.

Чим небезпечні гази, які планують зберігати біля Луцька

За тими даними, які наводять столичні гості, виробництво є безпечним, однак журналісти дізнались протилежне. До складу кріогенних продуктів входить кисень, метан, азот, аргон, неон, гелій, водень. Виявляється, що під час виробництва, зберігання, транспортування, використання кріогенних продуктів утворюються небезпечні та шкідливі виробничі фактори, які негативно впливають на працівників, які обслуговують кріогенне обладнання, а також негативна дія поширюється на тих хто поруч.

До прикладу, якщо застосовувати аргон під тиском, то можна отруїтися. Метан викликає головні болі, слабість, втрату свідомості. Якщо протягом 5 годин дихати чистим киснем, також можна отруїтися, а водень взагалі дуже небезпечний.

Еколог міської ради Оксана Лисак каже, що столичні гості переконують, буцімто їх виробництво є безпечним. Однак як все буде насправді, ніхто не знає, адже відомі випадки, коли на папері керівники хімічних заводів розповідали та показували, як все безпечно та гарно, а на ділі не дотримались своїх обіцянок. Тому існує загроза, чи не буде так само з «Кріогенсервісом»:

«Це приклад нашого «Біопеку», який пройшов процедуру громадських слухань, були вони чи не були, і протокол є оформлений, і вся технічна документація переконувала про те, що ніяких загроз для довкілля не мало би бути.

Ще одне підприємство – це «Технологія базальту». Ми теж знаємо, що люди страждають, бо там є ціла низка порушень. Зокрема, не дотримана межа санітарно-захисної зони, житлові будинки розміщені в її межах».

Однак такі небезпечні заводи мають хороших юристів та прикривають свою діяльність будь якими методами. Зокрема, зі слів Оксани Лисак, вони не надають інформацію про свою діяльність представникам міської ради, адже розміщені вони хоч і поруч з Луцьком, але за його межами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Додя Показати IP 14 Січня 2020 21:00
А для чого тоді влада,коли пройдисвіти що хочуть, те і роблять.Ми скоро приміщення поліції будемо охороняти приватними охоронними фірмами.Ганьба.
скептик Показати IP 14 Січня 2020 22:08
"вони не надають інформацію про свою діяльність представникам міської ради, адже розміщені вони хоч і поруч з Луцьком, але за його межами" А обласна, районна влада і контролюючі служби навіщо ? щоб справно отримувати зарплати і премії ?
назад, в школу Показати IP 14 Січня 2020 22:12
"До складу кріогенних продуктів входить кисень, метан, азот, аргон, неон, гелій, водень.": 7 газiв, 5 з яких ми кожного дня вдихаємо у виглядi сумiшi пiд страшною назвою "ПОВIТРЯ", ще один в газових трубах на кожнiй кухнi. Вiшайте лапшу на вуха десь в iншому мiсцi.
скептик до назад, в школу Показати IP 14 Січня 2020 23:23
а ви знайомі із технологією одержання кріогенних газів ? яке обладнання і які технологічні речовини там використовуються ? який вплив має це обладнання на оточуюче середовище і людей? чи ви в школі тільки горобців у вікні рахували ?
Михо. Показати IP 14 Січня 2020 22:38
Добре що будують. Людям робота буде і не треба їхати по чужих країнах. А Луцьких жаба душить, бо в них гроші біля локтя лежать... В Кропивницькому на ОЛХсі зовсім роботи немає-ОЦЕ проблема... А в нас все добре, все розвивається-ящо будують-це добре !!!
скептик до Михо. Показати IP 14 Січня 2020 23:19
так чого симоновичка те щастя у себе під носом не поставила ?
ігор луцький до Михо. Показати IP 14 Січня 2020 23:27
І не кажіть.Не поїдемо в ті Германіїїї за 1500 євро спину гнути на капіталіста клятого.Будемо дома ввп неньки-вітчизни піднімати.
Володимир Показати IP 15 Січня 2020 00:04
Навіщо той завод,краще пивбазу поставте або кав'ярню...
123 до Володимир Показати IP 15 Січня 2020 08:45
А ще аптеку, салон краси де ногті малюють, і заригаловку з бухлом.
Анонім Показати IP 15 Січня 2020 08:31
Міська влада вже не знаэ чого вчепитися, щоб показати свою бурну діяльність. Підказую - займіться смітниками на околицях міста, тротуарами на околицях міста, освітленням на околицях міста. Відчепіться від зупинок, від територій навколишніх громад. А про кріогенний завод - ви б хімію почитали , тоді б знали що входить до складу повітря. Все чим ми дихаємо і є суміш перелічених вами газів. Кисень у повітрі займає тільки 16 %. Все інше це азот, аргон,водень і т.д. Ви що в школі хімію не вчили?
скептик до Анонім Показати IP 15 Січня 2020 10:32
профанам все просто. поцікавтесь як одержують зріджені гази. вам відомо, що таке детантер і який шум він створює? які компресори використовуються ?
Yes до скептик Показати IP 15 Січня 2020 14:08
Вірно. Просто такі от Аноніми-посадовці, які хімію в школі "читали", і приймають рішення про розміщення виробництв, у яких вони ні чорта не петрають. А потім дивуються, чому їм обіцяли на заводі розливати екологічно чисту водичку, а по факту з'являються різні Біопеки, через які дихати неможливо.
Анонім до скептик Показати IP 15 Січня 2020 16:53
А кому може заважати шум у полі?
скептик до Анонім Показати IP 15 Січня 2020 17:57
50м від того "поля" є житлові будинки
Житель Показати IP 16 Лютого 2020 21:18
Уважаемые жители не слушайте антонимов.Это будет завод получения жидкой углекислоты, а не завод по разделению воздуха.Это две большие разницы.Почитайте в интернете из чего получают жидкую углекислоту.Это будет вонь не только у Вас но и в Луцку.
Влодимир Показати IP 15 Березня 2020 22:46
На заводі в Г.Полонці будуть розливати аргон. МЕЖГОСУДАРСТВЕННЫЙ СТАНДАРТ АРГОН ГАЗООБРАЗНЫЙ И ЖИДКИЙ Технические условия Gaseous and liquid argon. Specifications 4.1 Аргон нетоксичен и невзрывоопасен, однако представляет опасность для жизни: при его вдыхании человек мгновенно теряет сознание, и через несколько минут наступает смерть....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus