USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Будівництво літнього кафе у луцькому парку призупинили

27 Травня 2016 11:17
Будівництво літнього кафе поблизу центральної алеї парку культури та відпочинку імені Лесі Українки у Луцьку призупинили.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав заступник міського голови Юрій Моклиця.

Посадовець зазначив, що дозвіл на розміщення літнього кафе у вказаному місці був виданий виконкомом 8 серпня 2015 року. Встановлення конструкції розпочалось кілька тижнів тому.



В цій ситуації виникло 2 запитання.

1. Чи можна вважати цю конструкцію (яка має бути тимчасовою) повноцінним будівництвом? Половина людства переконана, що це будівництво, бо там є фундаменти. Інша половина стверджує, що ні, бо там немає 30-ти сантиметрів у глибину. Крапку у цьому питанні поставить організація, яка має сертифікат і право здійснювати відповідну експертизу. Думаю, на наступному тижні такий документ у нас буде. Тому давайте без гадалок і громадських експертиз.



2. Чи порушені умови паспорту прив'язки? Відповідь: так, порушені. Тут до гадалки не ходи, заявлені розміри 8 на 17,5 метрів, а по факту є 12 на 24. Рулетка форева. Ну і висота теж не відповідає документам.

"У зв'язку з ситуацією, що склалась,, - написав Моклиця, - вчора на місці я зібрав комісію із представників архбудконтролю, архітектури, муніципальної поліції. Факт порушення був зафіксований та підприємцю (Шеремета О.Ю.) було вручено (вже всьогодні) припис з вимогою привести споруду у відповідність до паспортa прив'язки. Термін виконання: 12 червня.

В цій ситуації є два варіанти: або підприємець змінює споруду під вимоги чинного законодавства, або він підлаштовує документи під оце чудо, яке зараз стоїть в парку. З огляду на можливість реалізації другого варіанту та потенційну наявність інших, непередбачуваних варіантів, прошу громадськість та ЗМІ уважно слідкувати за подіями, які відбуваються навколо цієї споруди".

Заступник міського голови переконаний, що історія набуде набагато цікавішого змісту, якщо експертиза виявить факт наявності будівництва. Одним із можливих варіантів виходу із ситуації тоді буде анулювання паспорта прив'язки і демонтаж конструкції.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
777 Показати IP 27 Травня 2016 11:29
Рулетка форева?? А когда бабки брали, рулетки под рукой случайно не оказалось, да? В парке от этих забегаловок уже пройти негде, а им все мало!!!
ФАКТ Показати IP 27 Травня 2016 11:56
Беде висновок що це не фундамент і будівля є тимчасовою спорудою і зобовязжуть привести у стан згідно паспорта привязки.....Чере 2-3 роки підприємець візьме інший висновок, де ця будівля це капітальне будівництво і виробить техпаспорт та зареєструє за кафе право власності,а якщо міськрада щось буде проти, доблесна і чесна судддя Пушкарчук визнає за підприємцем право власності на кафе та цей землю )))))
Анонім Показати IP 27 Травня 2016 14:08
в парк вже бажання ходити зовсім нема через бариг на кожному кроці
321 Показати IP 27 Травня 2016 16:03
Перевірка заступника на принциповість...
Коля Показати IP 4 Жовтня 2016 15:50
А що краще коли в парку хащі і вонь! А так хоч є де посидіти і відпочити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus