USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як вирішуватимуть долю луцьких атракціонів

3 Березня 2016 21:45
Депутати міськради пропонують залучити інвестора, надавши йому земельну ділянку з атракціонами у Центральному парку міста.

Про це йшлося під час дня депутата на тему «Ознайомлення з роботою КП «Луцький зоопарк» сьогодні, 3 березня.

Депутати обговорювали нагальні питання розвитку Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Робота над розробкою концепції розвитку парку триває, а наприкінці місяця її планують винести на обговорення. Нагальною проблемою парку заступник міського голови Юрій Моклиця назвав екологічну – потрібно відновлювати систему каналів та функціонування насосної станції, на що потрібно до 5 мільйонів гривень.

Щодо атракціонів, які функціонують у парку, посадовець зауважив, що вони є міською комунальною власністю, але перебувають в оренді підприємця. Термін дії договору оренди цих конструкцій завершується у 2018 році. Депутати міськради пропонували розірвати договір оренди, продати на металолом застарілі атракціони та запросити інвестора, який розмістив би свої безпечні атракціони та сплачував би кошти до міського бюджету.

На це Юрій Моклиця зауважив, що для приваблення інвестора передусім потрібно відвести земельну ділянку під атракціонами, але цього зараз зробити не можуть. Він повідомив, що вартість оренди гектара землі – 100 тисяч гривень на рік (атракціони займають чотири гектари). З його слів, в Україні поки немає жодного успішного прикладу інвестування в атракціони в такому форматі. Так, їхня робота залежить від сезону, а один якісний атракціон коштує два мільйони гривень.

Депутат Євгеній Ткачук зазначив, що раніше один підприємець просив інвестувати в атракціони, що у парку імені 900-річчя Луцька, але йому цього зробити не дозволили. Тепер атракціони там знесли.

Юрій Моклиця відзначив, що перш за все треба вирішити земельне питання. Якщо підприємець не матиме змоги взяти ділянку в оренду принаймні на 10 років, він не вкладатиме в неї мільйони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
2018 рік Показати IP 4 Березня 2016 17:18
може моклицю виженуть до цього часу
не лучанин Показати IP 4 Березня 2016 17:23
встановити пам"ятник моклиці замість атракціонів
песик Показати IP 4 Березня 2016 18:27
моклиця всюди,а роботи ніякої-одне бла-бла- бла.......
песик Показати IP 4 Березня 2016 19:22
моклиця всюди,а роботи ніякої-одне бла-бла- бла.......
полішук Показати IP 5 Березня 2016 16:29
моклиця! треба біля кожного атракціону поставити генделик !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus