USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будинки у Луцьку реконструюватимуть тепер лише за згоди співвласників

26 Червня 2015 18:23
Проект рішення, що забороняє реконструкції в багатоквартирних житлових будинках без дозволу співвласників, ухвалили депутати Луцької міськради.

Про це йшлося під час 75 сесії Луцької міськради 24 червня.

Зі слів автора проекту рішення депутата Анатолія Бірюкова, документ розроблений відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», враховуючи неодноразові звернення мешканців багатоквартирних будинків про порушення їх прав на власність при проведенні реконструкції квартир, добудов до житлового будинку.
Відповідно до Закону, до власності співвласників багатоквартирного будинку належать несучі конструкції, несучі огороджувальні конструкції, нежитлові приміщення тощо.

Отже, без рішення зборів співвласників такого будинку, на думку депутата, не можна здійснювати добудови або здійснювати реконструкцію квартири під бар, кафе, перукарню чи інший заклад. Рішення можуть приймати співвласники 75% загальної площі житлових та нежитлових приміщень.

На підтримку проекту рішення висловився депутат Павло Данильчук, який звернув увагу на хаос із перебудовами у Луцьку. Відкоригувати рішення відповідно до можливих змін у законодавстві, на його думку, можна згодом.
«1. Заборонити проводити реконструкції в багатоквартирних житлових будинках без рішення співвласників багатоквартирного будинку, зокрема:

1.1. реконструкції квартир під виробничі та невиробничі приміщення;

1.2. будь-які добудови до багатоквартирних будинків;

1.3. розміщення об’єктів виробничого та не виробничого призначення в підвальних приміщеннях житлових будинків», - йдеться у проекті рішення, який підтримали депутати міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Укроп Показати IP 26 Червня 2015 18:54
какіє "люді" в зале, і без доктора ))))))))))))))))))))
Anat Показати IP 26 Червня 2015 19:15
Сподіваюсь прокуратура відреагує на таке "грамотне" рішення дупутатів а мер накладе вето.... оскільки це право громадянина користуватись своїм майном.... а не примус користуватись так як потрібно....
Володимир Показати IP 26 Червня 2015 19:34
ШАновні "слуги народу" 1) Закон який Ви цитуєте набирає чинності 01.07.2015 2) Згідно ст. 10. Закону Прийняття рішень щодо управління багатоквартирним будинком зборами співвласників п. 2. До повноважень зборів співвласників належить прийняття рішень з усіх питань управління багатоквартирним будинком, у тому числі про: 5) проведення поточного і капітального ремонтів, реконструкції, реставрації, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку та визначення підрядників для виконання таких робіт; ТОБТО СПІЛЬНОГО МАЙНА А ЯКЩО ІВАНОВ ХОЧЕ У СВОЇЙ КВАРТИРІ ЗРОБИТИ ПЕРУКАРНЮ ТО ЙОГО КВАРТИРА НЕ СПІЛЬНЕ МАЙНО.... ДАНИЛЬЧУК КРИЧАТИ НЕ ЗАКОНИ ЧИТАТИ.... ЧИ ЛУЦЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ ЗАКОНИ НЕ ПИСАНІ?
Fd до Володимир Показати IP 26 Червня 2015 19:52
Заборонити проводити реконструкції в багатоквартирних житлових будинках без рішення співвласників багатоквартирного будинку -якуємо панове ДИ...ЛОІ=ДИ тепер судячи з вашого Д___льного рішення якщо хтось захоче поставити у себе в квартирі перегородку або забрати (не несучу) змушений буде брати погодження або це будуть САМОВІЛЬНІ ЗМІНИ ЯКІ БУДУТЬ КАРАТИСЬ..... ДЯКУЄМО....
Олесь Показати IP 26 Червня 2015 20:21
Є закон. Приватна власність- ПРИВАТНА!!! Перебудова, реконструкція.... інші дії, в границях ПРИВАТНОЇ ВЛАСНОСТІ, ( згідно проекту, декларації про початок робіт)_ НЕ ПОТРЕБУЮТЬ ПОГОДЖЕННЯ РІЗНИХ ДИБІЛІВ.....бірюкових, депутатів, делегатів, дегенератів, сусідів....... Бо все одно більшість- ПРОТИ! - менталітет.....
Анонім Показати IP 26 Червня 2015 21:08
Саакашвілі на наших дибілів невистачає він вже своїм прокурорам про привабливість для інвесторів розказав... та хіба данилюк який нічого ніколи не зробив своїми руками це зрозуміє....
Анонім Показати IP 27 Червня 2015 10:31
проуратура агов?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus