USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Будинок дитини в Луцьку мають намір передати обласній раді

23 Жовтня 2017 13:45
Із комунального майна Луцька спеціалізований будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки пропонують передати обласній раді. Такі зміни, вважають, в міські раді, дозволять більше коштів інвестувати в ремонт будівлі.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації 23 жовтня.

Приміщення Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки, яке мають намір передати, розташоване на вулиці Короленка.1.

Зі слів начальника відділу управління майном міської комунальної власності Алли Грабко, передати будівлю обласна рада просила ще в 2015 році.

«Обласна рада ухвалила рішення про те, що готова прийняти на баланс будинок дитини, адже заклад підпорядковується саме їм. Відтак, уже три роки вони просять нас про передачу, бо нині будівлю орендують. Це двоповерховий будинок, поряд є ще один фінський будинок, на території розташовані альтанки. І заклад там функціонує вже багато років», - пояснила посадовець.

Втім, голова комісії Богдан Вавринюк висловив сумнів щодо того, чи дійсно варто передавати приміщення, мовляв, це цінний об’єкт.

«Це добротне приміщення, то чи варто його віддавати?! Ми і так маємо не надто багато об’єктів, а так місто втрачає свою власність», - зауважив Вавринюк.

На це член комісії Юрій Безпятко зауважив, що будинок дитини знаходиться на обслуговуванні обласної ради, тому мудро передати їй і майно.

«Перед тим, як вкладати кошти в ремонт, вони хочуть знати, що це їхнє. Більше того, маючи приміщення у власності, там зможуть ефективніше його покращувати. Для прикладу, через різних власників проблеми виникали у волинському центрі реабілітації, зокрема, труднощі були з тим, щоб інвестувати у них. Туди приїжджали дітки на семінар з порушенням опорно-рухового апарату, а там навіть пандуса не було. Відтак, спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» ми побудували підйом. Але так, як майно належало Київській структурі, то без їхнього дозволу було складно допомогти й доводилося витрачати багато часу на моменти узгодження. Тому, аби будинок дитини могли належно розвивати і без зайвих труднощів, – необхідно його передати», - наголосив Юрій Безпятко.

Голосуючи за передачу об’єкту, більшість підтримала ініціативу та рекомендувала затвердити це під час сесійного засідання з умовою збереження цільового призначення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus