USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Будинок-«Титанік» у Луцьку сидить без тепла. ФОТО

19 Жовтня 2011 15:37
Жителі 130 квартир будинку 52а на вулиці Потебні в Луцьку залишилися без опалення. Навесні їм перекрили тепло достроково, а станом на 19 жовтня ще й досі не увімкнули.
Кожного дня жителі збираються у приміщені бібліотеки, що розміщена у домі на першому поверсі. Нині вони збирають заяви від мешканців до заступника міського голови Лариси Соколовської та начальника департаменту ЖКГ муніципалітету Івана Кубіцького, аби ті забезпечили подачу тепла до осель.

Причина такої невтішної ситуації – прогнилі труби, які повинні подавати гарячу воду. Мешканці кажуть, що комунальники нарахували 16 дірок. Проблема, нарікають люди, існує вже два десятки років. Одного разу труби частково міняли на пластикові, однак і ті почали текти дуже швидко.


Як наслідок, практично увесь підвал заповнений водою. Тут жартують, що це новий вид спорту – викачування води. І кажуть, що представники КП «Луцьктепло» і «Луцькводоканал» їхній будинок називають не інакше як «Титаніком».

Воду систематично викачують, однак на котельні, що обслуговує будинок на вулиці Даньшина, подавати тепло туди відмовляються.

У підсумку, окрім холоду і затопленого підвалу, люди живуть із, так би мовити, супутніми проблемами: комарами, грибком, смородом. Аби приховати неприємний запах, отвори по підвалу прикрили шматками лінолеуму.

«Коли санстанція тут травила комарів, які до речі є цілий рік – не лише влітку, а й зимою, - то комах можна було тут савками збирати. В кожній оселі є «Раптор». Без нього не обходить жодна сім’я! Куди ж, коли стільки комарів?» - розповідає «управдом» Юрій Лащук.
Мешканці б’ють на сполох, адже за подачу тепла вони платять цілий рік. Крім того, у будинку живе багато сімей із маленькими дітьми.

«Були випадки коли вибивало вже світло, а серйозні заморозки ще не наступили. Втім, якщо кожен ввімкне обігрівач – що тоді буде? По-друге, на ніч всі, напевно, вмикають газ, аби зігрітися. Це також може спричинити трагедію», - додає Лащук.

Депутат міської ради Володимир Самуляк, обраний в окрузі, де розташований будинок, запевняє, що заступник мера Лариса Соколовська дала вказівку директорові департаменту ЖКГ Іванові Кубіцькому вже у п’ятницю запустити опалення в будинок.
«Вчора вже закуплені труби і дана вказівка, аби в п’ятницю в цьому будинку тепло було включено. Проблема вирішується і вирішується позитивно. Міська рада виділила кошти для закупівлі труб. Це приблизно 100 погонних метрів», - каже Самуляк.


Тетяна ГРІШИНА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
N Показати IP 19 Жовтня 2011 17:23
"Проблема вирішується і вирішується позитивно," - ідеальна фраза для поціновувачів аутотренінгу, яку потрібно повторювати і повторювати активно замість того, щоб щось робити.
Андрій Лучик Показати IP 19 Жовтня 2011 17:57
Опалювальний сезон, як завжди, розпочався раптово.
777 Показати IP 20 Жовтня 2011 12:33
Такі фотки вже були зроблені в будинках 33 кварталу перед початком опалювального періоду, але толку ніякого.Просто тупо нічого не робиться!
анонім Показати IP 20 Жовтня 2011 13:46
)))) цей будинок вже 16 років стоїть так! в підвалі вона і ніхто нехочу туди лізти робити нічого ні жек ні луцьк тепло! ....
мрео Показати IP 21 Жовтня 2011 10:37
А чого Луцьктепло має в підвал лізти якщо внутрянка цього будинку не перебуває на балансі у них. Це робота ЖЕКу навести порядок у підвалі і дати доступ до елеваторних вузлів хоча б.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus