USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Була квартира, а став офіс: у Луцьку без дозволів переобладнують приміщення

13 Травня 2021 08:00
У Луцьку на проспекті Волі в житловому будинку невідомі взялися облаштовувати квартиру під офіс чи магазин.

Мешканці будинку забили на сполох та викликали правоохоронців, бо запідозрили, що все це роблять без відповідних дозволів, повідомляє телеканал «Аверс».

З’ясувалося, що представники архбудконтролю вже побували з перевіркою за цією адресою і виявили низку порушень. Зокрема у власника приміщення немає дозволів на проведення будівельних робіт.

Мешканці побоюються, що якщо будівельники втрутяться у структуру будинку, то він піде тріщинами чи взагалі зруйнується. Галина Зеленко каже: нові власники квадратних метрів не йдуть на контакт. Крім того, вже були проблеми з опаленням.

Людмила Бобаліцка розповідає: цей будинок ще п’ятдесят три роки тому будували їхні батьки. Тоді й створили кооператив «Світанок». Відтоді всі комунальні питання вирішують самотужки. Тож змінювати зовнішній фасад будинку без погодження з членами кооперативу власниця приміщення не мала права. А в мешканців будинку, як зазначає пані Людмила, ніхто дозволу не питав.

«Він не пристосований до магазинів. Наші батьки його будували для життя, – каже жінка. – Чого ця квартира має жити в супермаркеті? Якщо будинок рухне, держава скаже: ви кооператив».

Мешканці хотіли зустрітися з власницею приміщення, щоб на власні очі побачити дозвільні документи на будівництво. Однак на зустріч із ними жінка приїздила лише раз. Решту питань залагоджує її представник. Хоча на запитання журналістів відповідає неохоче й каже, що жодного стосунку до цього приміщення не має.

Нині у поліції з’ясовують, чи має власниця дозвіл на проведення будівельних робіт, аби вирішити, як кваліфікувати це правопорушення та чи порушувати кримінальну справу.
А от у міській раді вже знають про інцидент. Ще на початку травня працівники держархбудконтролю Луцької міської ради провели перевірку за цією адресою та виявили чимало порушень, а також те, що дозволів у власника приміщення на такі будівельні роботи немає.

«Було проведено неодноразові виїзди за цією адресою, на місці була присутня власниця приміщення. Наразі це вже торгово-офісне приміщення. За результатами огляду складено відповідні документи: акт, протокол, припис, – розповів начальник відділу державного архітектурного будівельного контролю Луцькради Владислав Троць. – За результатами перевірки було встановлено, що всередині приміщення відбуваються будівельні роботи, втручання у тримальні конструкції без отримання на те відповідних дозвільних документів».

Уже в четвер засідатиме спеціальна комісія міської ради щодо цього питання. За результатами перевірки за таку самовільну діяльність власник має заплатити штраф – майже десять тисяч гривень, а також виправити усі порушення, які зафіксували під час перевірки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Валя Показати IP 13 Травня 2021 08:19
Одним можна а іншим не можна така справедливість. Подивіться скільки на перших поверхах на Волі магазинів салонів краси !
Лучани Показати IP 13 Травня 2021 08:26
Пускають пилюку в очі ! Спочатку зверніть увагу на наявність рішення міськради. Воно є. Є також і містобудівні умови від архітектури. Запитайте, хто надав землю для облаштування входу, адже то прибудиннова територія ! Візьміть за одне місце автора проекту. Самовільщина чистої води щедро приправлена корупцією ! А за отим рішалою як мін буцигарня плаче ! А то шо будінспекція клеїть дурня, чудово знаючи, шо є всі видані на коліні попередні дозволи - то все для створення ілюзії роботи. Подавайте до суду !
Луцьк Показати IP 13 Травня 2021 10:53
Чому має платити штраф власник квартири? Власник звернувся у відповідні органи, вони надали дозволи (за хабарі чи просто так то вже таке). А чи мали право державні органи надавати такі дозволи - це першочергове питання! Дуже просто виявити державних службовців, які ставили підписи у дозволах та рішеннях. Якщо люди, працюючи у таких органах ніколи не будуть відповідати за свої дії, то і надалі у нас будуть падати будинки і будуть жертви, але винних ніхто не знайде. Якби всі працівники державних структур знали, що за такі діяння будуть змушені особисто заплатити штраф та будуть відсторонені від роботи, то можливо краще ставились до своїх посадових обов*язків.
розум Показати IP 13 Травня 2021 12:19
на вулиці Степана Бандери, пр. Перемоги не один такий магазинчик та офіс відкрили... нічого..без штрафів напевно
Все ясно ! Показати IP 13 Травня 2021 16:30
"...втручання у тримальні конструкції без утримання ..." - чи варто ше коментувати рівень професіоналізму міського чиновника ? З такими управлінцями є загроза обрушення не тільки будинку, але і України !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus