USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Луцькі депутати хочуть власний офіс

18 Грудня 2014 16:37
Приміщення для роботи депутатів, яке виділене в міськраді, фактично непридатне для роботи. Відтак, один з кабінетів мерії пропонується віддати під депутатський офіс.

Відповідний проект рішення розглядалося під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 18 грудня.

Зі слів депутата Андрія Осіпова, який у співавторстві з секретарем міськради Сергієм Григоренком склав цей проект рішення щодо виділення офісу, цокольне приміщення – «дещо депресивне, без вікон». А тим часом навіть керівники відділів міськради мають свої кабінети.

Крім того, часто під час сесій депутати залишають верхній одяг в холі зали засідань, і дехто побоюється за збереження дорогих шуб, «через надмірну вартість».

Крім того, на думку співавтора проекту рішення, депутати мають мати місце в раді, щоб не в дні прийому могли поспілкуватися з лучанами.

Відтак, депутатам пропонують проект рішення, згідно з яким планується утворити депутатський офіс депутатів Луцької міської ради та розмістити його в кабінеті №105 приміщення Луцької міської ради за адресою: Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19.

«Сам офіс є офіційним робочим місцем усіх депутатів Луцької міської ради та використовується ними для роботи із файлами та документами, проведення переговорів, для підготовки до пленарних та інших засідань ради, її виконавчого комітету, засідань постійних комісій, засідань інших органів ради, а також для зустрічей із виборцями, організації брифінгів, прес-конференцій та інших заходів, що заплановані депутатами», - йдеться в проекті рішення.

Крім того, для належного функціонування депутатського офісу, пропонується обладнати приміщення 5 комп’ютерами, принтером, ксероксом, телефоном, доступом до мережі інтернет. Також в проекті рішення йдеться про те, щоб обладнати приміщення необхідним набором меблів, що передбачає можливість одночасної роботи не менш 7 осіб.

У депутатському офісі хочуть створити можливість зберігання документації та особистих речей депутата (в тому числі одягу, документів, інших речей).

Члени комісії підтримали проект рішення і запропонували на розгляд сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 18 Грудня 2014 17:18
Щось не зрозуміло, то їм робоче місце треба чи гардероб для їх дорогих шуб, за наші гроші?
месник Показати IP 18 Грудня 2014 18:52
Логіка залізна! Вони там будуть зберігати свою документацію, потім перед виборами кабінет випадково згорить! А потім будуть розказувати скільки вони зробили, тільки документація назаль згоріла!!
Виборець Показати IP 18 Грудня 2014 20:57
Коли вже вони нажеруться? У Західінкомбанку нехай офіс відкривають, там до них не заросте людська черга
"БРИФФІНГ" Показати IP 18 Грудня 2014 21:54
Пропозиція ця - це відрив від виборців.При такій постановці питання виборці можуть влаштують самі "БРИФФІНГ" на виборах.Наскільки відомо депутат повинен працювати серед людей на своєму виборчому окрузі.
белое крыло Показати IP 19 Грудня 2014 00:36
а Юля вусенко там будет вести прием Громадян после 21-00?
1 до белое крыло Показати IP 19 Грудня 2014 09:24
хто така ця Юля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus