USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Буран» пронісся Світязем і «зачепив» культову рок-групу «Арія». ФОТО

31 Серпня 2009 10:49

На березі озера Світязь 28-30 серпня відбувався Міжнародний фестиваль джиперів та байкерів «Буран». Крім концерту, відбувалися змагання квадроциклів, позашляховиків тощо, – повідомляє репортер «Волинських Новин».

У перший день фестивалю «Буран» тривали лицарські бої. Під вечір розпочався концерт. Першими виступав Ансамбль позитивних вібрацій «Растение мудрости» з Бреста (Білорусь), який грав музику у стилі регі.
Опісля розважали публіку рівненські панки з гурту «Брем Стокер». Вони концертну естафету передали одному з найстаріших рок-колективів України – «King Size» із Луцька. Після них причаровувала аудиторію потужним жіночим вокалом група «Rada» з Києва.
Останніми у концертній програмі першого дня фесту були музиканти з миколаївської групи «Крылья», що грає у стилі хеві-метал. На завершення відбулося фаєр-шоу.
У суботу, на другий день фестивалю, вранці почала формуватися колона з джипів, мотоциклів та інших машин. Вони були прикрашені атрибутикою фестивалю, прапорами України, польського міста Люблін та, власне, самої Польщі.
Вчасно, об 11-тій ранку колона стартувала від місця проведення фестивалю – пансіонату «Шацькі озера». Під рев моторів і сирен десятки мотоциклів, джипів, інших автівок проїхали повз село Світязь та селище міського типу Шацьк до місця проведення змагань – урочища Гряда. 
Спочатку власні сили спробували квадроцикли. Траса була доволі складною – піщаний грунт, численні повороти, підйоми і навіть великі калюжі. Тому квадроцикли аж тонули чи переверталися. Те, що для цих транспортних засобів було важким, виявилося ще важчим для позашляховиків.
Першими проблемну трасу спробували поляки. Однак майже на самому початку їх спіткала невдача – джип просто загруз у піску. Аналогічні проблеми були майже у всіх учасників – на маршруті змагань було 3-4 місця, де автомобілі без сторонньої допомоги вибратися не могли.
Тому, і звичних українцям «УАЗиків», і позашляховиків іноземного виробництва витягували за допомогою важкої техніки – вантажівок «КАМАЗ» і «Урал». Не дивно, що з 10-ти джипів-учасників змагань, всю трасу пройшла лише половина. Решта вибули достроково. 
Охочих поспостерігати за заїздами джипів і квадроциклів виявилося доволі багато, незважаючи на спекотну погоду. Серед VIP-персон, яких тут зауважили, були депутат Волинської обласної ради Віктор Шумський та відомий волинський бізнесмен Олег Бровін.
Під кінець змагань нагородили переможців. У заїздах квадроциклів ІІІ місце виборов Віктор Остапук. ІІ місце – у Віталія Бровіна. Перемогу у цьому виді змагань здобув Ігор Бірук. Серед джипів «бронзу» взяла команда «Брати». ІІ місце посіла команда «Рівненські звірі». Та, напевне, найбільшою сенсацією став переможець змагань – команда з Млинова (Рівненська область) на старенькому автомобілі «ГАЗ-69» ще радянського виробництва. Позашляховик, якому, як стверджують учасники команди, – понад півстоліття, без жодних серйозних проблем і сторонньої допомоги пройшов увесь маршрут змагань за 5 хвилин 25 секунд. Це майже вдвічі кращий результат, ніж у земляків млинівчан – срібних призерів змагань. Переможцям та призерам заїздів дісталися кубки та медалі, а на завершення вони «обмили» свої здобутки шампанським.

Однак погода цього дня впала у крайнощі – спеку змінив дощ. Саме через це затримався початок концертної програми другого дня фестивалю джиперів та байкерів «Буран». Десятки учасників фестивалю стали свідками неприємного інциденту. Нетверезий чоловік навпроти сцени двічі впав у калюжу, очевидно, жартуючи. Однак після цього жартівнику одразу заламали руки і надягли наручники бійці спецпідрозділу МВС «Беркут». Це обурило багатьох присутніх і тому біля «беркутівського» мікроавтобуса зібрався натовп. Через деякий час затриманого чоловіка все-таки відпустили.

З музикантів першими виступив луцький гурт «Копірайт». Однак просто посеред їх виступу зникло електропостачання. Його відновили і «Копірайт» зміг завершити власний виступ. Проте, коли виконував пісні наступний учасник концерту – група «Джигура» з Луцька, то світло на сцені знову зникло. Після цього деякі глядачі почали співати пісні культової російської рок-групи «Арія». Через деякий час електрика на сцені знову з\'явилась. Крім луцьких виконавців, свою музику публіці дарував гурт «Етно XL» з Рівного та англо-український колектив «Rubin Hoot».

У перервах між виступами музикантів присутніх конкурсами розважали ведучі – Славік та Тіма. Предметами, які мусили використовувати під час конкурсів їх учасники, найчастіше були презервативи, пляшки з пивом а також банани.
У другий день фестивалю «Буран» глядачів було значно більше, ніж попереднього дня. Більше було і правоохоронців – міліціонери концентрувалися біля сцени. Найбільше присутні очікували хедлайнерів – відому російську групу «Арія». Перед їх виступом ведучі провели конкурс серед охочих дівчат з виразним еротичним підтекстом. Опісля стриптиз показував шоу-балет «Нон-Стоп».

Кульмінацією «Бурану» став виступ «Арії». Цікаво, що вокаліст гурту Артур Беркут вийшов на сцену в куртці з нашивкою спецпідрозділу МВС України «Беркут». За іронією долі, бійці цього підрозділу підтримували порядок поблизу. Орієнтовно півтори години «Арія» виконувала слухачам власні твори. Публіка часто підспівувала знайомі тексти. Як і всіх виконавців (за винятком «Растения мудрости», - «ВН») під час фестивалю, «Арію» викликали на біс. У результаті присутні отримали ще дві пісні від культової російської групи. Завершив все дійство феєрверк.

На жаль, в Україні традиційним явищем на різноманітних фестивалях є масове вживання спиртного та брак культури у відвідувачів. Не обійшовся без цього і «Буран». Одразу після його завершення практично вся площа перед сценою була встелена пляшками з-під пива та іншого алкоголю.
Довідково:
Організатором Міжнародного фестивалю джиперів та байкерів «Буран» став аматорський клуб позашляховиків «Буран». У фесті взяли участь представники України, Білорусі, Польщі та Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Серпня 2009 12:19
фестиваль був і справді чудовий!!! дуже рада, що поїхала на нього!!! встигла прийняти участь та виграти у двох конкурсах, отримала масу вражень та позитивних емоцій!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus