USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Били трубою, а потім спалили разом із авто: за вбивство волинянина двоє жителів Рівненщини отримали по 15 років

19 Листопада 2021 15:39
За жорстоке вбивство 45-річного ковельчанина двоє 20-річних жителів міста Дубровиця Сарненського району з отримали по 15 років в’язниці.

Таке рішення напередодні ухвалив Рівненський апеляційний суд, скасувавши вирок місцевого суду в частині призначеного покарання та постановивши новий вирок, яким визнав двох юнаків винними у вчиненні низки особливо тяжких злочинів, два з яких — корисливі, та замість 10 років позбавлення волі призначив суворіше покарання — по 15 років у в’язниці. Про це пише Ковель медіа.

Нагадаємо, на початку березня 2018 року під приводом купівлі-продажу бурштину двоє на той час неповнолітніх хлопців виманили в Дубровицю жителя Ковеля. Коли чоловік приїхав на зустріч, дубровиччани, вимагаючи повернути їм неіснуючий борг за раніше реалізований бурштин-сирець, ударили його трубою та гайковим ключем, зв’язали руки і в багажнику його ж «Фольксвагена» вивезли в лісовий масив. Там продовжили наносити удари тією ж трубою та ногами. Волинянин від отриманих травм помер.

Після цього молодики заволоділи тисячею гривень та 900 доларами США, іншими особистими речами. Відігнавши іномарку покійного, облили її бензином і підпалили, аби приховати злочин.

11 червня 2021 року Сарненський районний суд проголосив вирок у цій резонансній справі: 20-річних Д. та О. визнали винними одразу за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України та призначили їм покарання у виді позбавлення волі на 10 років кожному. Також суд зобов’язав обвинувачених сплатити постраждалим понад 200 тисяч гривень матеріальної шкоди та 2,4 мільйона гривень моральної шкоди.

До Рівненського апеляційного суду з апеляційними скаргами звернулись прокуратура та потерпілі. Не оскаржуючи фактичних обставин кримінального провадження, просили призначити вбивцям 45-річного чоловіка, у якого залишилось двоє дітей, більш суворе покарання — по 15 років у місцях позбавлення волі.

На захист інтересів засуджених стали їх захисники та законні представники, які наполягали на залишенні вироку суду першої інстанції без змін. Увагу колегії суддів акцентували на тому, що це молоді люди, яким потрібно дати шанс на нормальне життя після звільнення із в’язниці, а великий термін ув’язнення негативно вплине на їх соціалізацію й можливість стати на шлях виправлення.

Рівненський апеляційний суд, заслухавши усіх учасників судового розгляду, вирішив задовольнити апеляційні скарги. Змінюючи вирок місцевого суду в частині призначеного покарання на більш суворе, суд врахував усі обставини справи. Серед яких — невизнання обвинуваченими вини, відсутність каяття, тяжкість вчинених неповнолітніми злочинів, а також агресивну поведінку обох юнаків під час перебування у слідчому ізоляторі, яка свідчить про те, що засуджені не зробили належних висновків й становлять небезпеку для суспільства.

У решті вирок суду першої інстанції апеляційний суд залишив без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Luda5555 Показати IP 21 Листопада 2021 11:17
Если бы, как тут написано долга не существовало, то чего бы они его вызывали, а потом убивали? Он их кинул на деньги и они с ним рассчитались!
Vitos Показати IP 21 Листопада 2021 18:27
Хлопці не мали розписки. А в Україні така влада,що покриває всяких кидал і злодіїв. Бо самі в більшості такі.
Волинянин Показати IP 22 Листопада 2021 14:15
Ніякого боргу і не було, хлопці розраховували що в нього буде більша сума при собі, чого не відбулось. Вони були під наркотою, катали його в багажнику побитого, пожиттєве було б норм!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus