USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Битву за Херсон не закінчено, але російські війська вступили в нову фазу, – ISW

10 Листопада 2022 09:08
Пріоритетом для російських військ на Херсонському напрямку зараз є організоване виведення своїх сил через Дніпро і затримка ЗСУ, а не намагання повністю зупинити український контрнаступ, вважають в Інституті вивчення війни.

Про це пише УП з посиланням на ISW.

«Український контрнаступ на Херсонському напрямку з серпня – скоординована кампанія з перехоплення, спрямована на те, щоб змусити російські війська відступити через Дніпро без необхідності великих наземних наступальних операцій з боку України, ймовірно, увінчалася успіхом», – йдеться у звіті аналітиків.

Протягом попередніх місяців українські війська проводили цілеспрямовану та добре виконану кампанію із завдання ударів по місцях зосередження російських військ, військових об'єктах та вузлах логістики по всій Херсонській області, щоб зробити подальше утримання російських позицій на західному березі неможливим без необхідності проведення масштабних та дорогих наземних маневрів для звільнення території.

Читати ще: Окупанти припинили «евакуацію» з Херсона через відсутність охочих, – Генштаб

При цьому російські джерела зазначили, що виведення військ є природним наслідком цілеспрямованих і систематичних українських ударів, які коштували російському угрупованню на західному березі його основних артерій постачання, що поступово зменшило їх загальну силу і можливості.

Аналітики зазначають, що російський відступ навряд чи є пасткою, що має на меті заманити українські війська у недешеві бої під Херсоном, як припускають деякі українські та західні джерела.

Вони спостерігали багато ознак того, що російські війська, військові та економічні активи, а також окупаційні елементи неухильно відходять із західного берега Дніпра, а російські офіційні особи очікують і готуються до відходу у спосіб, несумісний з кампанією з обману та заманювання в пастку українських військ.

«Російське командування, безумовно, намагатиметься сповільнити просування українських військ, щоб забезпечити впорядкований відхід, і деякі сили можуть залишитися, щоб затримати українські війська в самому Херсоні, але ці бої будуть лише засобом для виведення якомога більшої кількості російських підрозділів у належному порядку», – вважають в ISW.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus