USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Після поразки на Херсонщині Росія посилить наступ на Донеччині, – ISW

14 Листопада 2022 10:48
Російські наступальні операції в Донецькій області посиляться в найближчі тижні, оскільки туди прибудуть додаткові мобілізовані військовослужбовці, а також сили, виведені із західної частини Херсонської області, вважають аналітики Інституту вивчення війни.

Про це пише УП з посиланням на ISW.

«Українські сили в цьому районі опиняться під сильним тиском, і Києву, найімовірніше, доведеться перенаправляти війська для захисту від цих відновлених російських наступальних операцій», – йдеться у звіті.

Як кажуть аналітики, росіяни навряд чи досягнуть значних успіхів в оперативному плані, незважаючи на їхні зусилля, хоча з часом вони можуть захопити Бахмут ціною величезних втрат.

Читати ще: «Правобережжя буде бастіоном»: експерт пояснив, як звільнення Херсона вплине на перебіг війни

Зазначають, що російські мобілізовані військовослужбовці показали себе недостатньо підготовленими, погано оснащеними і дуже неохоче воюють.

Вони не прибувають згуртованими підрозділами, а радше як індивідуальні або невеликі підрозділи для заміни частин, які воювали без відпочинку протягом дев'яти місяців, зазнали руйнівних втрат в людях і техніці, й самі значною мірою деморалізовані.

Російські сили, що діють в Донецькій області, включають частини регулярних збройних сил Росії, мобілізованих військовослужбовців, бійців приватної військової компанії «Вагнера», формування БАРС (російського добровольчого резерву), ополченців з Донецької та Луганської народних республік, солдатів чеченських підрозділів Рамзана Кадирова та добровольчих батальйонів. Цей химерний конгломерат бойових сил матиме значно меншу ефективну бойову міць, ніж угруповання регулярних частин аналогічної чисельності.

Читати ще: ЗСУ відбили ворожі атаки біля семи населених пунктів, – Генштаб

Вкрай малоймовірно, що Суровікіну вдасться перетворити його на силу, здатну вести широкомасштабну наступальну механізовану маневрену війну, особливо з огляду на те, що він навіть не витрачає (або йому не дозволяють витрачати) час на створення узгодженого ударного угруповання перед тим, як кидати його в атаку.

«Це дивне поєднання сил, ймовірно, досягне певних успіхів завдяки чисельній перевазі, але українські захисники, ймовірно, підкріплені, змусять його зупинитися протягом наступних кількох місяців неподалік від вихідних позицій», – вважають аналітики ISW.

Читати ще: Експерт пояснив, як втеча ворога з Херсона може вплинути на інші напрямки

Україна також, ймовірно, поверне бойову потужність із західного Херсона і передислокує її в інші райони для проведення і оборонних, і контрнаступальних операцій. ЗСУ можуть спробувати переслідувати росіян через Дніпро в різних точках, але навряд чи зроблять це, оскільки логістика підтримки українського угруповання на східному березі є дуже складною. Тому ЗСУ, найімовірніше, закріплять свій контроль над західним берегом, залишать там достатньо сил, щоб стримати будь-яку спробу росіян знову перетнути річку, і перерозподілять сили на інші напрямки.

Російський наступ у Донецькій області, ймовірно, вимагатиме від ЗСУ відволікти частину сил на оборону в цій області, але українські сили, вірогідно, спрямують принаймні частину відновленої бойової потужності або на посилення свого поточного контрнаступу в Луганській області, або на відкриття нового контрнаступу в іншому місці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
студент Сергій Показати IP 14 Листопада 2022 12:57
Еволюція людини на географічній території так званої росії пішла шляхом деградації. Вони усі дуже духовно багаті впєрєді планєти, їли паску, читали Пушкіна, Єсеніна, дивилися свій Большой тєатр, балет та хокей, ходили в церкву ... і стали Людоїдами. Будьте Уважні коли слухаєте читаєте і дивитеся російськомовне щоб не стати ЛЮДОЇДОМ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus