USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бюджет Ковеля виконується, але «ситуація напружена»

23 Березня 2009 16:02
У січні-лютому міський бюджет Ковеля виконано. У цьому журналістів під час прес-конференції 23 березня запевнив мер Ковеля Сергій Кошарук, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами пана Кошарука, у січні-лютому цього року міський бюджет виконано. Вчасно і у повному обсязі виплачено пенсії ковельчанам, зарплати бюджетникам. Мер Ковеля зазначив, що бюджет міста на 2009-й рік має соціальне спрямування, зокрема збережено основні місцеві соціальні програми.
Ковельський градоначальник зазначив, що виконання міського бюджету є тривожним з огляду на економічну кризу. Зокрема, надходження від транспортного податку - трохи більше половини необхідного. Проте загальний фонд міської виконується, хоча «ситуація напружена», оскільки йде скорочення працівників і надходження від податку з доходів фізичних осіб падають.
Влада Ковеля великі надії покладає на кошти, що будуть отримані від продажу комунального майна та земельних аукціонів. Сергій Кошарук зазначив, що наразі, під час економічної кризи, великі земельні ділянки є непопулярними серед потенційних покупців. Натомість ще зберігається попит на ділянки під житлове будівництво.
Крім того, пропонується продати невеличкі площі у центрі міста, підходящі для бізнесових потреб. Загалом від земельних аукціонів, на думку міського голови Ковеля, до казни міста може надійти приблизно 3 мільйони гривень. Крім того, додаткові надходження є від викупу орендованих земельних ділянок.
Пан Кошарук розповів, що є можливість залучення у Ковелі кредитних ресурсів Європейського банку реконструкції та розвитку та Інвестиційного європейського банку. Крім того, проектна група, яка складається переважно з молодих людей, працює над проектами у соціальній сфері з метою отримання грантових коштів для їх реалізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus