USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бюджет перевиконано: у Ковелі на закумульовані під час воєнного стану кошти планують розбудовувати громаду

18 Липня 2022 14:29
Бюджет Ковельської громади перевиконано – такими є підсумки виконання бюджету громади за перше півріччя 2022 року.

Як повідомили у Ковельській міській раді, на черговому засіданні виконкому 14 липня до головного кошторису громади внесено зміни.

За словами начальниці фінансового управління Валентини Романчук, незважаючи на вкрай складну ситуацію, за основними джерелами доходів загального фонду бюджет виконаний на 109,1%. Додатково залучено коштів в сумі 23 мільйони 570 тисяч гривень.

Приріст власних доходів до відповідного періоду попереднього року становить 16,8% – майже 41 мільйон. До спеціального фонду надійшло 24 мільйони 820 тисяч гривень. Це більше, ніж торік на 11 мільйонів 86 тисяч гривень.

Недоотримано 6 мільйонів акцизного податку з нафтопродуктів, ввезених і вироблених в Україні. Це пов’язано з тим, що на початку війни була введена пільга і знято акциз з продажу пального.

Мешканці громади не спішать сплачувати податок на нерухомість та землю. У першому півріччі отримано лише половину запланованої суми. Втім ці фінансові зобов’язання жителям необхідно виконати до 1 січня.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що у Ковелі досить хороша ситуація з доходами, але немає виконання за видатками. Поки в Україні діє воєнний стан, будь-які оплати з місцевих бюджетів на капітальні ремонти призупинені.

«Тож наразі фінансові ресурси акумулюються. Після війни це дасть змогу активно розбудовувати нашу громаду», – зазначив посадовець.

На виконкомі внесли зміни до бюджету на цей рік. Зокрема, за рахунок перевиконання загального фонду бюджету міської територіальної громади направляється субвенція державному бюджету в сумі 3 мільйони гривень. Ці кошти будуть спрямовані на облаштування «фронт-офісу» та «зеленої кімнати» у Ковельському районному управлінні поліції ГУ НП у Волинській області.

Попередньо гроші були передбачені у Програмі профілактики правопорушень і злочинів на 2022-2024 роки. Тож вони перейдуть і поповнять резервний фонд громади. Він становитиме понад 6 мільйонів гривень.

Решта змін у бюджеті стосуються внутрішнього перерозподілу. 2 мільйони виділено на реконструкцію котельні по вул. Володимирській, 85 з встановленням твердопаливного котла на 1,5 мВт.

Враховуючи, що з 20 січня на 40% зросла вартість проїзду у міському транспорті, майже на 2 мільйони 600 тисяч збільшується обсяг компенсації підприємцям, які здійснюють пільгові перевезення.

На облаштування укриттів (підвальних приміщень) у закладах освіти буде спрямовано 2 мільйони 344 тисячі гривень.

Перерахують Ковельському МТМО 50 тисяч гривень на зубопротезування учасників АТО.

85 тисяч додатково виділяється на утримання пожежно-рятувального підрозділу місцевої пожежної охорони у с. Доротище.

Передбачили 5 мільйонів гривень на реконструкцію повітродувної станції каналізаційних очисних споруд Управління водопровідно-каналізаційного господарства «Ковельводоканал».

Читати ще: Потужний генератор для водоканалу за 20 тисяч євро отримав Ковель від німецького міста Саарбрюкен

На виконкомі підтримали рішення про розробку нової схеми організації дорожнього руху на трьох проблемних перехрестях Ковеля: Ярослава Мудрого – Сагайдачного – Фестивальна – Сергія Тимошенка; Богдана Хмельницького – Фестивальна; Ярослава Мудрого-Брестська – Володимира Кияна.

Доповнено перелік адміністративних послуг, які надає ЦНАП: видача, анулювання, переоформлення дозволу (ордеру) на порушення об’єктів благоустрою; довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи; реєстрація місця проживання (перебування) з одночасним зняттям із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування); зняття особи із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) за заявою власника житла.

Прийнято рішення з питань тарифної політики, захисту прав дітей, розподілу, обліку і приватизації житла, соціального спрямування, організації пасажирських перевезень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus