USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Чарівне обійстя із «Магії Волинської казки». ФОТОРЕПОРТАЖ

29 Серпня 2013 08:00
Різьбяр по дереву, власник агросадиби Анатолій Деменік, із села Переспа Рожищенського району, працює пожежником. Але із розмови з ним важко зрозуміти, що саме робота для нього, а що хобі.
Різьбою захопився коли народилися внуки. Каже, що все для них. Їздив по Україні, підглядав сюжети, як перші почав робити – було важко, думав: «Нащо почав?» Але згодом виходило, та й людям подобається. Почав прикрашати подвір’я.
«Жінки плакали, але малину кочували, - розповідає Анатолій Деменік, - малина може рости і десь подалі, а перед хатою має бути гарно».
Свої вироби продає рідко, каже, що в людей зараз немає грошей. Раніше трохи приносило прибуток.
Агросадиба Пана Анатолія включена до туристичного маршруту «Магія Волинської казки», що пролягає селами Переспа, Любче, Рудка Козинська та Козин Рожищенського району.
Як зазначила директор Рожищенського районного центру зайнятості Лариса Вишневська, в рамках цього маршруту функціонують три підмаршрути: релігійний, етнографічний та культурно-дозвільний (сімейний). Одним з об’єктів маршруту є садиба пана Анатолія.
Відвідувачі, які не переводяться в агросадибі Анатолія Деменіка, завжди дивуються фантазії та працелюбності господаря. Радує око усе: альтанка, колиба, ставочки, доріжка із дубових пеньочків, «дерев’яні музики», пальма, черепаха, крокодил та інші оригінальні скульптури з дерева та інших матеріалів. Володіє Деменік цікавою колекцією предметів, пов’язаних із минулим України.
Гостями садиби часто стають весільні пари (фотозйомка), односільчани приходять на екскурсії із своїми дітьми та й друзі завжди знають, де можна приємно провести час, відчувши «подих казки».










































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іринка Показати IP 29 Серпня 2013 09:54
Гарно там...одразу видно, людина працює з душею і для душі....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus