USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Вдова Євгена Сверстюка передала частину його бібліотеки волинському вишу

16 Січня 2015 21:00
Декілька книг з особистої бібліотеки українського письменника Євгена Сверстюка передала Східноєвропейському національному університету імені Лесі України його вдова.

Про це стало відомо під час робочого засідання Східноєвропейської мережі університетів за участі ректорів, проректорів та науковців закордонних та вітчизняних вишів сьогодні, 16 січня.

Серед видань, які Східноєвропейському національному університету імені Лесі України передала вдова Євгена Сверстюка, є й такі, що містять особисті помітки письменника.

Нагадаємо, відомий письменник, політв’язень, борець за свободу волинянин Євген Сверстюк відійшов у Вічність 1 грудня.

Як повідомляло Інформаційн агентство Волинські Новини, одну з вулиць Луцька хочуть перейменувати на вулицю Євгена Сверстюка.

ЧИТАТИ ЩЕ: УЧИТЕЛЬ ЄВГЕН СВЕРСТЮК. ЗАМІСТЬ НЕКРОЛОГА

Дисидент радянських часів Євген Сверсюк, який є почесним професором СНУ імені Лесі Українки, в останні роки життя активно займався громадською діяльністю. Більше 20 років був редактором газети «Наша віра» та цікавився питаннями релігії. Окрім того, його авторству належить чимало наукових праць, присвячених Тарасу Шевченку, Миколі Гоголю а також питанням духовності, моралі, культури тощо.
Як зазначив літературознавець і політик, директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України Микола Жулінський, з ініціативи ректора Східноєвропейського національного Ігоря Коцана планується проведення конференції, присвяченої життю і творчій праці Євгена Сверстюка а також підготовка збірника, присвячена його пам’яті:

«Ми думаємо, що це може бути в першій половині цього року. До цього плануємо залучити вчених інших університетів. Щоб не тільки вшанувати його пам’ять, але й своїм чином продовжити комплекс його досліджень, які надзвичайно цікаві».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus