USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Помер Євген Сверстюк

2 Грудня 2014 08:33
Письменник, відомий політв’язень, борець за свободу волинянин Євген Сверстюк відійшов у Вічність 1 грудня. Про це інформує історик Володимир Вятрович у мережі.

1 грудня о 20.25 перестало битися серце відомого українця Євгена Сверстюка. Він народився у селі Сільце Горохівського району. Належить до когорти дисидентів-шістдесятників і є політв’язнем радянської епохи. Був редактором православної газети «Наша віра», президентом Українського ПЕН-клубу, доктором філософії і автором кількох книг та численних публікацій. Нагороджений Орденом Свободи.

Один з учасників ініціативної групи «Першого грудня» — створеного у 2011 році об'єднання українських інтелектуалів та громадських діячів. У її складі був одним з авторів Національного акту свободи — пропонованого Верховній Раді України суспільного договору, який опублікували 14 лютого 2014 року і мав на меті знайти шляхи виходу з політичної кризи.

13 грудня йому виповнилося б 86 років…

Редакція Інформаційного агентства Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині Євгена Сверстюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
олена Показати IP 2 Грудня 2014 09:02
Світла пам"ять ВЕЛИКОМУ ВОЛИНЯНИНУ.
Mik (галицька миша) Показати IP 2 Грудня 2014 09:07
Вiчна i свiтла пам'ять Євгену Сверстюку, щирому українцю.
Анонім Показати IP 2 Грудня 2014 11:41
У віці 86 ти років, помер відомий український дисидент, інтелектуал, борець за свободу... Дай Боже, щоб боротьба Вашого покоління, не пройшла даремне. Вічна пам'ять достойній Людині! слава Україні і Її Героям!!!
СЕРГІЙ Показати IP 2 Грудня 2014 15:56
ВІЧНА ПАМЯТЬ ГЕРОЮ УКРАЇНИ ЄВГЕНУ СВЕРЕСТЮКУ.
Сидір Показати IP 2 Грудня 2014 23:51
Перед смертю ми всі рівні, але не всі ми рівні величчю духу, свободи, гідности, любови до України! Саме ці, та й не тільки, ЧЕСНОТИ не раз перед усім світом демонстрував цей ВЕЛИКИЙ УКРАЇНЕЦЬ! Він таки служив ідеї, він до останку працював задля добра України! Не віриться, що зовсім недавно, у вересні, він так мудро й розважливо виступав перед студентами та викладачами Франковго університету під час презентації перевидання книжки О. Кониського про Т.Шевченка. Не багато в Україні тих, хто не тільки знає досконало творчість Кобзаря, але й сповідує його ідеї у житті, щодня, щогодини, щомиті.. А він це робив щиро. Із паном Євгеном відходить у вічність велика епоха, епоха гідности і духу, яку підхопили на Майдані 2014 року Герої Небесної Сотні. Він невдовзі зустрінеться з ними, бо саме він тримав на своїх плечах небо України у найлютіші часи, коли його намагалися затулити російські двоголові орли. як і наші найкращі сини України на Майдані із дерев'яними щитами стали до бою із озвірілими до зубів озброєними беркутівцями. Він відійшов у вічність саме 1 грудня, того дня, коли об'єдналась інтлектуальна інтелігенція, аби стати на захист України! Пам'ятаймо про це і єднаймось. Втрата непоправима! Такі особистості - це посланці самого Всевишнього! Вічна пам'ять! Слава Героєві України! Слава Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus