USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Частину податків – на реконструкцію підприємств: Ігор Палиця про те, як врятувати Запоріжжя

1 Вересня 2020 10:07
Застаріле обладнання, екологія та цілковита відсутність комунікації з центральними органами влади – Запоріжжя перетворюється на депресивну територію. І якщо найближчим часом не станеться кардинальних змін, область просто зникне з мапи України.

Про те, як урятувати регіон, говорили на форумі «За Майбутнє», який об’єднав найпрогресивніші сили, здатні запобігти руйнації промислових територій. Варіанти порятунку регіону звучив, зокрема, лідер партії «За Майбутнє», нардеп від Луцька Ігор Палиця. На його думку потрібно дозволити частково використовувати ПДВ та інші податки на реконструкцію підприємств, адже це дозволить зберегти життя та здоров’я людей, йдеться в сюжеті ТСН.

Різнокольорова веселка, але у помаранчево-чорних тонах. Специфічне марево над Запоріжжям помічаєш іще за кілька десятків кілометрів. Екоактивісти намагаються привернути увагу до найбільшої проблеми регіону, але здебільшого їхні зусилля марні.

«Це (тримає у руках протигаз. – Ред.), скажімо так, захист, нагадування того, що у нас є проблеми з довкіллям, і їх треба вирішувати негайно, поки всі люди не поїхали з цього міста працювати в інші країни», – зазначила екоактивістка Олеся Крамаренко.

На Запорізькому феросплавному, своє чергою, кажуть, що мають програму екологічного захисту довкілля, проте усі вільні кошти наразі спрямовують на закупівлю електроенергії для виробництва. Електрику тут можуть купувати напряму – від атомної станції, за найнижчою ціною. Натомість змушені переплачувати величезні кошти урядовим посередникам.

«Є проблеми екологічні, але дозвольте використовувати частково ПДВ та інші податки з нульовою сплатою на реконструкцію підприємства. Так, бюджет недозаробить, але люди будуть живі-здорові!» – зауважує лідер партії Ігор Палиця.

Тим часом у Запоріжжі масово закривають спеціалізовані медзаклади. Під ударом опинилися протитуберкульозні та психіатричні лікарні, лише дивом наразі залишився працювати обласний кардіологічний диспансер.

Якщо так триватиме й надалі, місто задихнеться, впевнені учасники регіонального форуму «ЗА Майбутнє». Вони закликають змінити правила гри та дати більші права громадам, щоб люди на місцях мали можливість вирішувати проблеми власних регіонів.

«Часто нам, демократичним фракціям, говорили так: «Ви можете тиснути свої кнопки, але ми підемо своїм шляхом. І ми будемо робити так», – зазначив депутат Запорізької облради Геннадій Фукс.
"Візьміть ситуацію із судами – повна невизначеність. Візьміть ситуацію з прокуратурою – повна незавершеність. Візьміть ситуацію з економікою – ми на межі повної катастрофи, і всі це розуміємо і знаємо, що треба робити, аби не допустити виробничого краху«,– зазначив ректор Запорізького національного університету Микола Фролов.

Створити команду однодумців у Запоріжжі вирішили у межах регіонального форуму «ЗА Майбутнє». Його учасники кажуть, що змусити владу рахуватися з людьми можна, лише об’єднавшись у єдину силу.

«Є український народ, який бачить, що жити все гірше. Який бачить, що уряд недолугий, пустий і тупий. Який бачить, що помилився у виборі нардепів від монобільшості», – наголосив лідер партії «За майбутнє» Ігор Палиця.

До перемовин влада наразі не готова, кажуть учасники форуму. Тож саме люди на місцях мають докласти максимум зусиль, аби примусити корумпованих чиновників нарешті припинити грабувати державу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus